Joies del fons bibliogràfic del Museu de la Marina

expo_marina.JPGFins el dijous 1 de maig al Museu de la Marina es pot consultar un interessant recull bibliogràfic especialitzat en nàutica i història local. Es tracta de veritables joies del fons bibliogràfic del museu municipal, que compta amb una biblioteca i arxiu propis.

Els que s’acostin podran palpar valuoses obres amb referència marítima com ara el llibre de Rafael Monjo per a l’escola nàutica de Vilassar de Mar, “L’arquitectura naval” (la primera del seu gènere editada a la Península), de Joan Monjo i Pons, fundador de l’escola nàutica, o també “La Gran Enciclopèdia del Mar” i diccionaris de vocabulari nàutic.

A més, hi haurà obres relacionades amb la geografia -rememorant la figura del vilassarenc canonge Almera- i d’altres que ens remeten a episodis històrics importants, com el llibre Malalties de la vinya del 1899. Pel que fa a la bibliografia d’història local, al museu es pot consultar l’extensa “Monografia històrica de Sant Joan de Vilassar”, escrita per Lluís Guardiola. D’altra banda, també es tindrà l’oportunitat de llegir o fullejar els treballs més moderns editats a Vilassar de Mar i a la comarca.

Leave a Reply