La setmana passada, Juan Díaz, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, anunciava que els dos regidors d’aquest partit abandonaven la disciplina d’aquesta formació política per passar a ser regidors no adscrits. En vam parlar amb ell a bastament i avui hem donat veu a l’altre regidor, fins ara, de Ciutadans.

De perfil discret, i sempre a l’ombra de Díaz, Javier Cointe, ha passat per la ràdio per balanç de l’actual legislatura, que esgota els seus darrers dies, i per anunciar, que, molt probablement, anirà a les llistes del PP (Partit Popular) a les eleccions del proper 28 de maig.

A l’igual que el seu cap de files, Cointe també ha fet, en el nostre magazín matinal, el Parlant de Tot, el símil amb el títol de la novel·la del García Márquez, “Crònica de una muerte anunciada” , Admet haver-se anat desencantant amb el projecte de Ciutadans. Sobretot, pel que fa a les seves polítiques estatals i catalanes.

Ara bé, Cointe ha manifestat haver-se sentit molt a gust en la seva primera experiència en política municipal.

Ha explicat que la seva desconnexió del projecte de Ciutadans s’ha anat produint progressivament. Fa temps que li va comunicar a Díaz que tenia la intenció d’abandonar el partit però que seguiria com a regidor de Ciutadans mentre que en Juan Díaz també hi continués.

Ha assegurat ser una persona lleial per sobre de tot. Ara bé, content i satisfet de la feina feta al nostre consistori.

Pel que fa a la situació política general d’aquests últims anys ha dit que la societat catalana es va atrinxerar en dues postures molt enfrontades i ha afegit que el treball que des de Ciutadans han realitzat al consistori ha servit per sobreposar-se a aquesta situació general i ha recordat que han presentat mocions i que han participat en grups de treball.

Ha subratllat que s’ha sentit molt còmode en els espais on ha participat, espais on, ha dit, quasi sempre s’ha arribat a consensos.

Potser ha estat el regidor més desconegut d’aquesta legislatura. Perfil baix, discret…. Assegura Cointe que ha estat molt a gust sota el lideratge de Juan Díaz.

No ha tingut una exposició mediàtica de primer plànol, per voluntat pròpia.

Prejubilat, el cuquet de la política el va picar de la mà del sindicalisme independent. Cants de sirena del PP. D’encertadíssim, però, ser cap de llista per la formació conservadora.

Cointe ens deixa, en els nostres micròfons, un balanç de la darrera legislatura des de la seva òptica. Diu que aquests anys han estat un aprenentatge per ell. Abans de marxar dels nostres estudis, Cointe insisteix en la bona sintonia amb Juan Díaz.

Els dos, Díaz i Cointe, s’han mostrat escèptics amb el futur de Ciutadans a l’ Ajuntament de Vilassar de Mar. Ha explicat que el partit els va dir que ja tenen un candidat.

Cointe, molt poblablement, serà a les llistes del Partit Popular (PP) a les municipals del 28 de maig.

Reflexiona que Ciutadans va arribar a guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017 gràcies a una situació política molt puntual: referèndum de l’1 d’octubre, societat polaritzada, aplicació del 155… Ciutadans, ha sentenciat Cointe, va rebre molt vot cedit. Per a ell, doncs, és normal que amb el canvi de situació política molts dels votants taronges vagin tornant a les seves opcions electorals originals. Al PSC, diu, i als sectors més moderats del PP.