Ja són obertes les inscripcions per al concurs d’engalanament de La Rierada

Ja són obertes les inscripcions per al concurs de carrers de La Rierada que enguany arriba ja a la cinquena edició. La festa major temàtica de Vilassar de Mar arrencarà el 15 de juny i s’allargarà fins el 25 amb un munt d’actes. El nostre municipi, doncs, tornarà a estar inundat pels colors blaus (dels pescadors-contrabandistes), el taronja (dels mestres d’aixa) i el verd de la gent pagesa. Si vols guarnir el teu carrer o balcó, t’expliquem a continuació com fer-ho. Per a l’edició d’aquest 2019, la novetat és que també es poden decorar jardins privats i comunitaris.

Primer de tot, cal inscriure’s omplint aquest formulari. Els organitzadors també han previst tres establiments físics per acreditar-se. Un per sector: el Cotó Fluix, Can Moltó i la Papereria Llibreria XD.

El tret de sortida a la decoració es donarà el 14 de juny i atenció perquè el jurat passarà a fer les seves valoracions el dissabte 22 de juny al matí. L’organització de la Rierada avisa, també, que els guarniments es retirin, com a molt tard, el dimecres 26 de juny.

Hi ha quatre maneres de decorar Vilassar de Mar de blau, taronja i verd

Els balcons, finestres i façanes. En el formulari haurà d’especificar el nom del carrer i el número. Hi ha premi per als tres millors balcons inscrits.

En cas de voler, amb els teus veïns, decorar un carrer, cal omplir el formulari especificant exactament el tram que es guarnirà. També es premiaran els tres millors carrers.

També es pot optar, i aquesta és la novetat per aquest 2019, per decorar el jardí privat o comunitari. També amb tres premis per als millors.

Decoració per sectors

Òbviament, dona molt color a Vilassar de Mar els tres colors marca de la casa de la Rierada. Cal recordar que hi ha zones neutres: això vol dir que són dels tres sectors. Són l’estació de la Renfe, la plaça de l’Ajuntament i el pàrking del Patronat. Són zones que no es poden decorar ja que són compartides per pagesos, mestres d’aixa i pescadors-contrabandistes. També cal tenir en compte que carrers per on passaran els gegants, la decoració ha d’enfilar-se per sobre dels 4 metres i mig. Són, per exemple, la plaça Picasso, la plaça del Círcol i trams de l’avinguda Montevideo, del carrer de Sant Joan o del carrer de Montserrat.

Tampoc es podran decorar fanals, balcons, parets, carrers i places per on passi el Correfoc previst per al divendres 21 de juny.

El veredicte del jurat es coneixerà el dissabte 22 de juny, a les 10 del matí, al Casal de Curació. Aquesta decoració, recorden des de l’organització, hauria de desaparèixer, com a molt tard, l’1 de juliol.

Companyerisme entre els tres sectors

També animen al fair play entre els tres sectors, a no despenjar o fer malbé la decoració dels altres i a respectar els seus espais engalanats.