Ja pots demanar hora per vacunar-te per la grip al CAP de Vilassar de Mar

Ja pots demanar hora per vacunar-te per la grip al CAP doctor Masriera de Vilassar de Mar. Tot i que la Generalitat no ha donat, encara oficialment, el tret de sortida de la campanya, les infermeres del CAP ja estan preparades per començar a agendar aquelles persones que, per grup de risc o patologies, comencin a trucar o a personar-se per obtenir cita prèvia. Vilassar de Mar, i segons les estadístiques dels darrers anys, rebrà entre 3.000 i 3.700 dosis de vacunes per començar-les a administrar a finals d’octubre o principis de novembre que és quan es considera que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya obri la Campanya de la grip.

En el marc de l’espai Fem Salut de Vilassar Ràdio, les infermeres del CAP de Vilassar de Mar Alba Sanvicente i Sara Lerma ens han explicat que els símptomes de la grip són molt semblants als del refredat comú. Les soques de la grip van mutant any rere any. Ara bé, les vacunes que s’administren acostumen a ser bé de l’any anterior, bé un còctel dels virus més freqüents en les darreres edicions. I és que depenent de les patologies de cadascú, la grip pot esdevenir molt greu.

Alba Sanvicente recorda que les vacunacions no són obligatòries, són recomanacions. I subratllen que, més enllà d’algun envermelliment al braç, la vacuna de la grip no hauria de portar massa problemes ni reaccions. Això sí, demanen no anar al CAP ni amb por, ni amb angoixa.

En cas d’agafar la grip, Alba Sanvicente recorda que no hi ha un tractament específic. En quadres normals, n’hi hauria prou amb repòs, analgèsics o antitèrmics. Controlar-nos i aplicar el sentit comú.

Així doncs, ja podem demanar hora al CAP doctor Masriera de Vilassar de Mar. Entre 3.000 i 3.700 dosis de vacunes de la grip, t’esperen.