De l’1 al 4 d’agost, Festes del Barato

Des del dijous 1 d’agost i fins el diumenge 4; el barri del Barato de Vilassar de Mar es vesteix de Festa Major. Com cada any, les comissió de festes ha dissenyat un programa espectacular amb activitats per a tots els públics. Els concerts, la tradicional salsitxada, la holly party, la paella monumental i els actes pensats per a la canalla marquen un inici d’agost sonat.

Dijous 1 d’agost

Tot començarà amb el tradicional Xupinasso el dijous 1 d’agost a les 10 de la nit des del Balcó de la Cooperativa de Lluís Jover. Acte seguit, es donarà pas a la ballada de sardanes a la plaça de Vicens Martí.

Divendres 2 d’agost

A partir de les sis de la tarda del divendres, un cop baixi el sol, la plaça Vicens Martí allotjarà el Parc Infantil amb activitats diverses per a la canalla. Fins a les 9 del vespre, animació infantil amb el grup Mou el Cul, xocolatada i taller, al carrer de Lluís Jove, a càrrec dels Mansuets de Foc que ensenyaran als nens i nenes com es comporta un diable. A dos quarts de 10 de la nit, Gran Nit de Salsitxes. Entrepans a un euro. Una hora després, correfoc amb els Mansuets de Foc. El seu recorregut serà el següent: sortiran de Lluis Jover fins a Riera d’en Cintet per enllaçar a la Plaça Tarradellas. Un cop acabada la pólvora, música de DJ fins que a un quart d’una de la matinada arrenqui la música en directe amb el tribut a AC/DC.

Dissabte, 3 d’agost

La festa no s’atura. Dissabte, ben d’hora, per allò d’estar de festa, a les 11 del matí campionat de tennis taula per a nois i noies de fins a 15 anys. Les inscripcions són gratuïtes. A la mateixa hora, Xeringada i remullada a la Plaça del Barato, abans coneguda com a Carles Trias. A les cinc de la tarda, campionat de tennis taula per a joves i adults, també, amb les inscripcions gratuïtes. A les set de la tarda, i a la mateixa Plaça del Barato, se celebrarà la tradicional festa hindú dels colors. La Holly party. El sopar de germanor, donarà pas, a dos quarts d’una de la matinada, a un nou concert en directe. En aquest cas, los Mil Hombres faran perversions, diuen, dels millors grups nacionals i internacionals.

Diumenge 4 d’agost

Finalment, el diumenge 4 d’agost un altre clàssic. De 10 a dues del matí, a la Plaça del Barato, novena trobada d’intercanvi de plaques de cava. A les 12, cercavila amb els Ssstrèpits. Des de davant de la cooperativa i fins la plaça del Barato. Abans de la Monumental Paella d’arròs; concurs d’allioli. Això sí, caldrà portar-se el morter i la ma de morter de casa. Per posar punt i final a les festes,  Havaneres a càrrec de Serra de Marina a la plaça de Vicens Martí. El castell de foc marcarà punt i final a les Festes del Barato. De l’1 al 4 d’agost.