S’ha editat “Mi vida con el bicho”, de la vilassarenca Steffi Mallebrein

La vilassarenca Steffi Mallebrein serà, aquest dijous 18 de febrer, des de dos quarts de set de la tarda a les 8 del vespre a la Llibreria Índex de Vilassar de Mar per signar exemplars del seu primer llibre “Mi vida con el bicho. Superar el càncer de mama. Un autèntic quadern de bitàcola en el qual l’escriptora de Vilassar de Mar explica tot el procés, tots els sentiments, totes les proves mèdiques que comporten patir primer i, afortunadament, superar després un doble càncer de pit. Un llibre absolutament recomanable per a tothom. Dones i homes.

Steffi ens explica que ens hem de remuntar al desembre de l’any 2016 per entendre-tot. Li van diagnosticar un tumor al pit i, a partir d’aleshores, a aquesta vilassarenca graduada en Administració i Direcció d’Empreses li van passar un munt de coses. Proves, metges, sentiments, sensacions. Metòdica, no oblidem que és alemanya d’origen, ho anava documentant absolutament tot. El seu marit, li va donar l’empenta necessària per publicar el llibre.

Escriure ha estat una experiència alliberadora. Amb un doble càncer de pit, Mallebrein va apostar per documentar tot el que li estava passant. Un autèntic quadern de bitàcola sentimental que li va servir de teràpia.

Ha explicat que amb el primer càncer de pit es va lliurar de fer quimioteràpia i ha afegit que li ha anat molt bé copsar en pàgines el que ha viscut.

De la mà de Mallebrein ens capbussem en les seves experiències amb el personal sanitari, la relació amb la seva família, les reaccions de la gent quan s’assabentaven del seu procés.. però esquitxat, també, amb anècdotes divertides, personals o curioses, amb els metges, infermeres, familiars, amics…  i aporta de forma breu i clara alguns conceptes com l’autoexploració i revisions periòdiques,  termes claus a l’hora de parlar sobre les diferents etapes de la malaltia

Per a ella, “Mi vida con el bicho”  és un llibre que recomana a tothom. No només a les dones, sinó també als homes que, llegint-lo, puguin arribar a entendre com es pot sentir la seva parella en cas de passar per una experiència semblant, i també als seus familiars i amics, ja que la malaltia afecta sovint el caràcter.

Mallebrein ens assegura que, avui, està bé. Toca revisions periòdiques, però controlant molt bé tots els efectes hormonals. La seva actitud, diu, i les xarxes socials l’han ajudada molt.

Al marge d’escriure, Mallebrein va aparèixer al programa “Infiltrats” de TV3. Molts entrebancs inicials, amb el covid per mig, però que va acabar sent una experiència molt maca a nivell familiar. Li feia il·lusió guanyar especialment perquè la meitat del premi  el va donar a l’organització Save the mama. La solidaritat que no falti.

 Ara somia en anar presentant aquest llibre per tot Espanya i poder conèixer totes les dones amb les quals ha fet pinya a través de les xarxes socials. Mallebrein vol ser altaveu per recordar la importància de l’autoexploració. No descarta fer una segon llibre; aquest cop dedicat al seu segon càncer de pit. “La bicha”, tal i com ella, el va batejar.

Recordeu que si no podeu assistir a Index aquest dijous , podeu trucar o enviar un correu electrònic a la Llibreria Index per tal que us reservin un exemplar. El llibre està editat per Oberon.