Isabel Rodríguez presenta la seva novel·la “Nit de pijames” el 13 de desembre

Les noies de 70 anys també poden gaudir d’una “Nit de Pijames”? La infermera jubilada Isabel Rodríguez Vila sap que sí. I ho expressa en la seva novel·la que es presenta el dimecres 13 de desembre, a la Biblioteca Ernest Lluch, de Vilassar de Mar, a partir de les 7 de la tarda.

Amb la cabrilenca hem descobert què hi ha en les pàgines d’aquesta “Nit de Pijames”, la seva segona novel·la després de “Sis Dits”.

Rodríguez té 75 anys i acumula un munt d’experiències i vivències als quiròfans, on va ser infermera d’instrumental quirúrgic a l’antic Hospital de Mataró, a la Clínica del Remei i a l’Hospital de Barcelona.

Les protagonistes de l’obra són tres  amigues de la infància que havien anat a col·legi juntes, que han viscut després en llocs diferents, i s’han continuat veient mentre que cadascuna feia la seva pròpia vida. Per la distància dels llocs on resideixen, quan es fan grans, se’ls hi fa feixuc veure’s i decideixen llavors anar a viure juntes en una torre de lloguer a Cabrils.   partir d’aquí un munt d’aventures. Fan un creuer i se’n van a Tukatan.

El títol “Nit de pijames” fa referència a quan eren adolescents i s’explicaven les seves vivències.

Una novel·la tendra, amb secrets, a vegades, mai dits. Ha subratllat que les dones, quan es fan grans, tenen els mateixos sentiments i necessitats que quan eren joves.

Les protagonistes de l’obra tenen molta vitalitat i alegria. Ha destacat que es troben en un període vital que defineix com a “septalescència”. Disfruten de la vida, realitzant un munt d’activitats. Carpe diem.

Rodríguez, castellanoparlant, escriu en català, sempre, amb una picada d’ull a la realitat de l’idioma a casa nostra.

Ha detallat que una de les protagonistes de l’obra, Blanca, parla en castellà, les altres dues, Dorotea i Rosa parlen català, i que en les interaccions entre elles parlen català i castellà.

La seva primera novel·la, “Sis dits”, tractava sobre un matrimoni de submarinistes que perden un fill, que marxen a una illa del Carib, per consell d’un psicòleg, per a canviar d’aires i en aquesta illa del Carib descobreixen una ètnia que viu amagada perquè està perseguida per l’home blanc.

Rodríguez defensa el gènere de la novel·la, per ser un gènere literari creatiu, i ha afegit que els personatges es van creant i van evolucionant durant l’elaboració de l’obra

Rodríguez ha cooperat en diferents països com l’Índia o el Txad. Els beneficis econòmics de la venda d’exemplars de “Nit de Pijames”, són per a fins solidaris. Els farà arribar a la fundació Banc de Recursos.