Isaac García-Oses (PSC): “L’acord per entrar al govern no es va concretar per la manca d’ambició i de visió de conjunt de Junts Estimem Vilassar”

Isaac García-Oses, líder i portaveu del PSC de Vilassar de Mar, ha estat el nostre convidat, aquest dijous, al nostre magazín matinal, el “Parlant de tot”, per valorar el pacte de govern Junts Estimem Vilassar i ERC-VdM Futur.

Com valoren des de la formació de la rosa aquest pacte? Quin serà el paper del PSC en el nou tauler d’escacs municipal? García-Oses, clar i contundent, ha explicat que l’acord amb Laura Martínez Portell (Junts Estimem Vilassar) que les travesses apuntaven inicialment, no es va concretar per “manca d’ambició i de visió de conjunt de Junts Estimem Vilassar”.

També ha sortit al pas, també, de les declaracions que han fet, a Vilassar Ràdio, aquesta setmana tant Laura Martínez (Junts Estimem Vilassar) com Marta Rovira (ERC-VdM Futur) i Elena López (Babord): Martínez va explicar que els tempos no havien estat els mateixos que els del PSC en les converses i Elena López els va titllar d’indefinits i indeterminats.

García-Oses ha raonat el perquè no han entrat al govern municipal. Ha explicat que l’assemblea del PSC va decidir que no, ja que consideren que mancaven elements  d’ambició en diverses qüestions i visió de conjunt per part de Junts Estimem Vilassar.

Ara, és clar, amb 12 regidors sobre 21, l’escenari canvia. Les propostes socialistes, doncs, poden quedar diluïdes.

Ha assegurat que des del PSC faran pressió per defensar allò que van proposar durant la campanya electoral i que es va traduir, el passat 28 de maig, en els 3 regidors que tenen ara, en aquesta legislatura.

Amb un tarannà conciliador, García-Oses insisteix en allò dels consensos. Especialment, ha remarcat, en els grans projectes de futur. No podíem, durant les negacions, i no podem ara, subratlla, donar un xec en blanc. Ha recordat  que l’objectiu del PSC és transformar les maneres de fer política, i negociar i travar consensos.

En relació a les declaracions de Laura Martínez on subratllava que els tempos de Junts Estimem Vilassar i PSC eren diferents, ha dit que des del PSC no han marcat mai els tempos i ha remarcat que el PSC, per entrar en el govern, ha de tenir la certesa que entren per transformar i per millorar els temes que consideren importants per al nostre poble.

I ha volgut contestar també a Elena López, portaveu i líder de Babord, que es va referir a la “indeterminació”  mostrada pel PSC.  García-Oses ha respost que els sorprèn que Babord digui que han jugat a la indefinició i ha recordat que no van trigar a reunir-se amb aquesta formació política  i que  els van deixar meridianament clar que no apostarien pel tripartit per la presència d’ERC-VdM Futur en l’equació matemàtica que havia de sumar la majoria. Per fer el tripartit, ha dit “era necessari un actor que nosaltres sabíem i teníem la intuïció que estava fent altres aproximacions i que estava en condicions d’acceptar tant una cosa com l’altra”. I  precisament sobre ERC-VdM Futur, García- Oses ha afirmat que aquesta formació política volia sí o sí ser al govern, costés el que costés.

Amb el pressupost 2024 a la cantonada, García-Oses, ha assegurat que no entén, però no el sorprèn, el pacte de govern segellat divendres passat. Creu que, amb majoria absoluta els números s’aprovaran, però avisa que el paper del PSC serà vetllar pels serveis bàsics i essencials i pel bon funcionament de l’Ajuntament per tal que no afecti vilassarencs i vilassarenques.

Ha explicat que el govern encara no els ha fet arribar l’esborrany del nou pressupost i ha destacat que han preguntat al govern si hi haurà retallades.  Quan tinguin l’esborrany del nou pressupost, ha avançat que analitzaran  quines àrees i demandes consideren que s’han de blindar.

Finalment García-Oses ha assegurat no entendre massa les noves regidories creades. No comparteix l’opinió de segregar Cultura i separar-la de Festes Populars, no compren quina ha de ser la funció de la Regidoria de Barris, recorda que el PSC duia en el seu programa la figura del Regidor de barri, i ha denunciat que ERC-VdM Futur no ha fet res, segons ell, per la pagesia en la darrera legislatura i que ara haurà de posar-se al capdavant de la Regidoria d’Agricultura.