Isaac García-Oses (PSC): “M’he sentit molt sol”

Obrir-se en canal. O obrir la caixa de Pandora de l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar. El fins ara cap de llista de la formació de la rosa, Isaac García-Oses, ha renunciat a la seva acta de regidor. Marxa satisfet de la gent bona que ha conegut, però admet que, amb 10 mesos al consistori, ha arribat el moment de dir prou. Entre les raons que l’han motivat a plegar, esgrimeix crisis internes continuades en el si del PSC. Considera que se l’ha volgut utilitzar per la seva poca experiència -diu textualment- i admet que el punt d’inflexió va ser quan el PSC de Vilassar de Mar va preferir restar a l’oposició abans d’entrar en coalició de govern amb Junts Estimem Vilassar quan l’alcaldessa Laura Martínez Portell es volia assegurar una majoria forta per, entre altres, poder tancar el pressupost municipal. Escolta l’entrevista al “Parlant de tot”:

En el nostre matinal, en el “Parlant de tot”, García-Oses ha volgut recordar la il·lusió amb la que va iniciar la seva cursa en la política local. Tenia ganes de canviar les coses i de contribuir a deixar un Vilassar de Mar millor per a tots i totes i, en especial, per a les seves filles. Tot i que, en aquell moment, només tenia la primera.

Ben aviat, segueix García-Oses, va anar venint el dia a dia. Gestió complicada dins de l’Agrupació Socialista que, segons ell, té una constant de crisis internes. En aquest sentit, el fins ara regidor i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar considera que el si de la formació de la rosa “hi ha molts egos, agendes ocultes i moltes ganes d’influir des de l’ombra”.  

Assegura, posant la vista enrere, que li va doldre que el fessin servir, ha dit, com a “corretja de transmissió de la cúpula local”, i ha afegit que ha arribat a tenir la sensació de què, dins del partit, l’havien escollit per inexpert. A García-Oses li va doldre especialment quan, li van arribar a dir, segons ell, que feia servir la fal·làcia per convèncer la gent.

Amb tres regidors, García-Oses volia, recorda, treballar per la cohesió de l’equip. A les seves orelles, diu, li va arribar que deien d’ell que no donava la talla.

En la plenària ordinària d’aquest dijous renunciarà a la seva acta de regidor i ha descartat passar a ser regidor no adscrit. Tip, argumenta, que en política, i segons la seva experiència, “ningú faci res a canvi de res”.

Primer, per a ell, són sensacions, després percepcions que acaben desembocant en angúnies. Remarca que la cúpula socialista vilassarenca en cap moment, i segons ell, van fer un pas al costat. “I jo era el cap de llista”, recorda.

Comptat i decebut, ha dit que no vol patir més.

Al marge de les crisis internes, García-Oses assegura que un punt d’inflexió molt important en la decisió que acaba de prendre va ser quan l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar va preferir seguir a l’oposició abans que optar per un pacte de Govern amb coalició amb Junts Estimem Vilassar que, en aquell moment, i amb 9 regidors, governava en minoria.

Per cortesia institucional, García-Oses explica que, abans de fer res públic, ja havia comunicat la seva decisió a l’alcaldessa. Ara es dedicarà a la docència i manifesta no sap, encara, qui serà la persona que el substituirà.

De moment, assegura, encara té el carnet del PSC. El resum? “M’he sentit molt sol”, diu.

(Reportatge: Joan Escofet)