Internet segura: “ara també cal educar els nostres fills i filles virtualment”

Les agents Silvia i Esther, de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de l’Àrea Policial dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar, han complert amb la seva cita mensual amb Vilassar Ràdio. Xerrada interessant en la qual ens han explicat com hem de fer servir internet, (recomanen sentit comú), com hem de posar un ull al damunt dels nens i nenes que ja volen ser youtubers abans de complir els 10 anys i de malfiar-nos d’ofertes temptadores que ens arriben a ordinadors i mòbils.

Les dues agents no es cansen de repetir que hem de fer servir bé les eines. Internet ofereix un munt de possibilitats, però també ens para trampes. I, és clar, les alertes s’encenen quan parlem dels més petits de la casa. Ara cal educar els nens i les nenes també virtualment. I és que constantment apareixen nous models i referents pels més joves. Molts ni apareixen a les televisions. Molts són desconeguts per a pares i mares. Són els nous influencers. La Silvia i l’Esther avisen. Quins missatges donen als nens i nenes aquests influencers i youtubersFan d’efecte mirall. Ens trobem amb nens i nenes de 8 anys que ja tenen el seu propi canal a Youtube.

Tota aquesta hiperconnectivitat comporta maneres diferents de relacionar-nos. Un món virtual que pot obrir, també, la porta de les estafes. Uns delictes que aniran a més. La Silvia i l’Esther argumenten que cada cop es fan més compres i més gestions per Internet. De fet, bancs i caixes cada cop aposten més per les gestions virtuals.

En el marc del Dia de l’Internet Segura, que es va celebrar el passat 6 de febrer, les agents Esther i Silvia segueixen amb la seva campanya de demanar atenció i sentit comú. També pel que fa a l’ús de les xarxes socials.

Escolta la secció sencera clicant aquí