Intens cap de setmana dedicat a la salut

Dissabte passat, 6 d’abril, es va realitzar l’acte central de la VIII Setmana de la Salut, organitzada per la Comissió d’Estils de Vida Saludable, que té l’objectiu d’informar, prevenir i fomentar hàbits saludables entre la població. La festa es va realitzar a l’escola Pérez Sala i va iniciar-se amb la marató de recollida de donacions de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Es van recollir 215 donacions, dels quals 41 corresponien a donants nous. També va haver-hi 29 persones que van anar a donar sang però no van poder fer-ho per prescripció del metge, és el que tècnicament es coneix com a “oferiments”. Del total de donacions, 51 van de ser joves. Cal recordar que un dels objectius d’aquesta marató era incentivar la donació entre joves de 18 a 30 anys i per aquesta raó es va realitzar el sorteig d’un premi de 20 euros per anar a Cinesa.

Les associacions de pares i mares de les escoles van organitzar de manera conjunta tallers i activitats en carpes com plantar un enciam, explicar tot allò que fa sentir bé o no, i fer un clauer, entre d’altres.

Al matí, el parc de vehicles d’emergències de la Policia Local i la Creu Roja va aixecar moltíssima expectació, sobretot entre els més menuts. El matí es va completar amb dos tastets, un de judo i un de taekwondo.

A la tarda el professorat i alumnat de Soul Train Dance School van protagonitzar una exhibició de ball, amb balls de diferents estils.

La jornada va comptar també amb la participació de les entitats solidàries Càncer i Vida, CC ONG, i Proactiva Open Arms, que van tenir el seu propi estand.

També es va realitzar un concurs de cuina al matí i a 2/4 de 8 del vespre tenia lloc l’acte de lliurament de premis.

Vilassar Ràdio va emetre un programa especial des de la unitat mòbil, ubicada al pati de l’escola, durante el matí i la tarda.

L’endemà diumenge 7 d’abril Amics dels Animals va portar a terme la seva tradicional desfilada canina, inclosa aquest any dins de la Setmana de la Salut, amb el suport de la Societat Protectora d’Animals de Mataró i tots els centres veterinaris de la localitat. Els voluntaris d’aquestes associacions va desfilar amb nou gossos que estan pendents d’adopció. No es va aconseguir donar cap gos en adopció en aquell moment, però hi ha tres persones que van comunicar a l’organització que estan valorant la possibilitat d’adoptar-ne. A l’acte també van desfilar 10 gossos amb propietaris. Es va realitzar el concurs on es va escollir el gos més simpàtic, el més guapo, el més rar i el que més s’assembla al seu amo.