Instal·lada la torre d’intervenció immediata a la platja de Palomares

Des d’aquest dijous al matí, el litoral de la platja de Palomares presenta un aspecte nou. S’ha instal·lat una de les novetats per a la temporada de bany per aquest estiu. Es tracta d’una torre vigilància i d’intervenció immediata per a la seguretat dels banyistes que servirà, també, per fer petites cures.

Es tracta d’una torre, al més pur estil de les pel.lícules estatunidenques, per entendre’ns, que està feta amb resina laminada amb fibra de vidre i reforçaments metàl·lics. Pesa una tona i la seva alçada fregarà els 4 metres i mig. D’altra banda, continuaran les quatre línies de vida distribuïdes en diferents zones de la sorra per facilitar l’entrada i sortida de l’aigua a persones amb dificultats de mobilitat.

Preservació flora i fauna marines

Una altra de les novetats és que aquest estiu fa referència a la preservació de la flora i faunes marines. S’han instal·lat un total de 10 boies ecològiques o biòtops artificials amb punts d’ancoratge (que l’estiu vinent s’ampliaran fins a 21) per atreure flora i fauna marina. S’ubiquen sota les boies de superfície. La diferència amb els anteriors és que s’instal·laran de manera permanent i no es retirarà, com es feia fins ara, quan acabi la temporada d’estiu. D’aquesta manera, la vida marina que s’ha generat al seu voltant seguirà creixent. Per tant, només es retiraran les cadenes i les boies de plàstic exterior. Els nous biòtops són de pedra fetes amb un ciment natural que atrau la vida marina per acabar generant un escull. Abans eren de blocs de formigó que es posaven un es treien.

Servei de socorrisme

D’altra banda, el servei de socorrisme i vigilància a les nostres platges segueix funcionant, tots els dies de la setmana, en horari de 10.30 a 18.30 i s’allargarà fins l’11 de setembre. Un estiu més, l’empresa Proactiva tornarà a donar seguretat i assistència als banyistes. Les seves funcions, també, van des d’oferir ajuda a les persones amb diversitat funcional i fer recomanacions als usuaris per evitar que prenguin mal. També s’estan fent, durant l’estiu, tallers per explicar als nens i nenes que cal protegir-se del sol i diferents estratègies per mantenir neta la sorra.

Cal recordar que altres informacions sobre les nostres platges, com ara saber quina bandera oneja, les temperatures de l’aigua i de l’aire, es poden conèixer a través del web de l’Ajuntament o a l’APP per a dispositius mòbils.