Inici de les obres del 3er projecte més votat de pressupostos participatius, Biblioteca oberta

El proper dilluns i dimarts 27 i 28 de març la Biblioteca Municipal Ernest Lluch romandrà tancada al públic per l’inici de les obres del projecte anomenat “Biblioteca oberta”, el tercer més votat per la ciutadania en el procés de pressupostos participatius 2016.

L’obra, que té un pressupost de 19.067,18 euros, servirà per poder obrir la sala d’actes de la biblioteca de manera independent de la resta de l’equipament i que es pugui utilitzar més enllà de l’horari habitual de la biblioteca. La previsió és que les obres, un cop iniciades, finalitzin en dues setmanes.

Cal recordar que a finals de desembre de 2016 es van adjudicar les obres i subministraments necessaris per fer realitat els cinc projectes més votats dels pressupostos participatius 2016 fins a esgotar els 92.000 euros −el 50% del capítol d’inversions− que es van destinar a aquesta primera experiència al municipi.

“El camí fàcil per anar a l’escola de l’Àlex”, el projecte més votat, es va fer realitat aquest mes de març i permet que l’Àlex, un nen que va en cadira de rodes, pugui anar des de casa seva fins a l’escola Vaixell Burriac sense barreres arquitectòniques. Pel que fa al segon projecte més votat, les millores d’accessibilitat a la platja (5.486,25 euros), l’Ajuntament ja ha rebut tot el material que es col•locarà durant la temporada de bany i que servirà per gaudir de la platja de forma més accessible gràcies a la col•locació d’una estructura mòbil de làmines de cautxú, que possibilitarà un accés més còmode del pg. Marítim fins a prop de l’aigua. També es disposarà d’una cadira de rodes flotant per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir del bany. El quart projecte, el tendal per a la pista de futbol de l’escola Pérez Sala (3.115,75 euros), consisteix en la instal•lació d’un sistema d’ombratge per reduir l’impacte de sol en hores de màxima radiació, que és quan se’n fa més ús. La previsió amb la qual treballa l’Ajuntament és tenir-ho instal•lat per Setmana Santa. El cinquè, les tanques al Vaixell Burriac (15.863,10 euros), consisteix en la instal•lació de tanques per evitar que es pugui entrar al recinte escolar quan està tancat i evitar així els actes vandàlics al centre. Abans de Setmana Santa es preveu que comenci la instal•lació.