Inici de la campanya electoral a Vilassar de Mar

Aquest dijous, a les 12 de la nit, s’ha donat el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig. A Vilassar de Mar es posaran en joc 21 escons i vuit formacions polítiques són les que hi concorren: Vilassar de Mar per la República/Primàries Catalunya, Partit Popular, Podemos, Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans, Babord, Junts per Vilassar i ERC-Gent per Vilassar de Mar.

Vilassar Ràdio s’ha adreçat a totes les formacions per tal que ens facin una valoració d’aquestes primeres hores de campanya electoral.

Maria Teresa Sierra, alcaldable de Vilassar de Mar per la República/Primàries Catalunya, valora l’inici d’una cursa en la qual ella, en representació d’aquesta formació nova de trinca, debuta. Sierra ha explicat que els integrants de la seva formació es van reunir ahir a l’Hotel d’Entitats per començar a distribuir-se les feines de col·locació de cartells i pancartes. Precisament, van col·locar la primera pancarta al carrer Sant Joan i remarca que ho van fer a les 12 en punt de la nit.

Per la seva banda, el PP torna a la cursa electoral municipal al nostre municipi després de no haver obtingut representació ara fa 4 anys. Yolanda Laspalas és la cap de llista. Laspalas ha explicat que l’enganxada de cartells no la faran fins a diumenge o dilluns a la nit però que comencen la campanya amb molta il·lusió tot i els resultats del PP a les eleccions generals. També l’emociona veure que la gent al carrer els hi diu que els trobava a faltar.

Sota el paraigües de Podemos, la seva candidata Manuela Calero repassa les primeres hores d’aquesta frenètica cursa electoral. Calero ha explicat que afronten aquests dies de campanya amb il·lusió i amb un pressupost reduït perquè voler fer un ús raonable dels recursos. Ahir a la nit van començar a posar cartells. Calero ressalta que volen explicar i informar de quines són les seves propostes.

També debuta Quico Zamora, alcaldable del PSC. Una formació que va obtenir dos escons en els passats comicis. Zamora agafa el relleu d’Alicia Rodríguez Luna. Zamora ha recordat que ahir es van reunir per sopar i després, a les 12 de la nit, van fer la tradicional enganxada de cartells. Zamora afirma que té un equip de persones molt engrescada i il·lusionada. També ha fet esment a un inici de campanya festiu però amb un regust amarg per al PSC per la salut d’Alfredo Pérez Rubalcaba.

Juan Díaz, alcaldable per a Ciutadans, afronta una campanya electoral amb la voluntat ferma de millorar els guarismes obtinguts fa 4 anys. Díaz ha explicat que dona el tret de sortida a la campanya amb molta il·lusió, ganes i seguretat de fer-ho bé. Ha recordat que ahir a la nit els integrants del seu partit van sopar plegats a casa seva i després van començar l’enganxada de cartells per la zona de l’estació de tren. Díaz va viure amb sorpresa el fet que ERC-Gent per Vilassar de Mar a les 10 de la nit ja tingués cartells penjats quan la campanya comença a les 12. “No han respectat els temps”, diu.

Per part de Babord, Pau Arona és el candidat a l’alcaldia que proposa aquesta formació. Arona comença la campanya amb molta energia i ganes d’arribar al màxim de gent possible. Els integrants de la seva formació es van trobar a l’Atzari i després van començar a penjar pancartes, no cartells, unes pancartes -que ha assenyalat- “estan plenes de contingut”. També va destacar la convivència amb la resta de partits a excepció d’ERC-Gent per VdM dels quals ha remarcat “es van saltar la norma i van penjar cartells abans de l’inici oficial de la campanya”.

Junts per Vilassar té com a alcaldable a Laura Martínez Portell. Portell considera que l’inici de campanya ha estat “mogudet”. Quan van veure que a les 10 de la nit ERC-Gent per Vilassar de Mar ja havia posat cartells als carrers que quedaven lliures després del repartiment de fanals, van avisar a la Policia perquè aixequés acta. Martínez ho titlla de falta d’honestedat per part d’ERC-Gent per Vilassar de Mar.

Finalment, Damià del Clot, en representació de la coalició ERC-Gent per Vilassar de Mar, confia en revalidar el càrrec. Del Clot qualifica l’inici de campanya d’explosiu. Ha explicat que es va reunir a les 9 de la nit amb els companys de coalició amb els quals va estar penjant cartells en una jornada que es va allargar fins a la matinada. “Seran 15 dies intensos”, augura.

Vilassar Ràdio seguirà oferint totes les informacions d’aquesta campanya electoral que ha començat aquest divendres a la matinada i acabarà el proper divendres 24 de maig. Dues setmanes de vertigen pel que fa a la política municipal a Vilassar de Mar.

Seguiu el dia a dia de la campanya a ‘Crònica’ (de dilluns a divendres, a les 13h, 14’30h, 16h, 19’30h)

Audio de “Crònica” d’avui divendres 10 de maig, on han intervingut tots els alcaldables valorant l’inici de campanya: