Inici del curs escolar amb total normalitat

Sota una intensa pluja, 1795 alumnes d’infantil i primària de Vilassar de Mar han posat punt i final a les seves vacances i aquest matí han tornat a les aules.

Nervis, retrobaments, paraigües, esmorzars i petons, molts petons, a pares, mares, avis i àvies que han assistit al primer dia d’escola per acompanyar els més petits de la casa. Els professors també han tingut un dia molt especial, rebre els nous alumnes de P3, fer-se amb els noms de la seva classe, preparar el material i arrencar amb allò de les redaccions de … “explica’ns quines han estat les teves vacances”.

Mentre els dos instituts del nostre municipi, el Vilatzara i el Pere Ribot, es preparen per arrencar el curs aquest dijous, els cinc centres d’Educació infantil i primària de Vilassar de Mar ja treballen a ple rendiment.

Com es reparteixen els prop de 1800 alumnes vilassarencs? 252 als Alocs, 473 a l’Escola del Mar, 211 a la Presentació, 420 al Pérez Sala i el Vaixell Burriac compta amb 439.

Aquest matí el “Parlant de tot” que ha estrenat temporada , ha fet una cobertura detallada del primer dia d’escola amb un especial en què han parlat amb tots els directors i directores dels centres escolars vilassarencs.

L’Escola del Mar serà la que més alumnes tingui aquest curs 2017-2018. Un total de 473 que obliga a obrir una línia més a segon i quart. Els dos cursos passen a tenir-ne tres. El seu director, Enric Serres, assegura que l’escola està preparada per assumir la contingència

Serres apunta que hi ha alumnes nous, molts que han vingut de fora, que han de fer la seva adaptació, però que acostuma a ser molt tranquil·la.

L’Escola del Mar, que compte amb el 100% del professorat, ha fet obres de millora aquest estiu. D’acord amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar s’ha actuat per mirar de reduir la calor a les aules, s’havia arribat als 38 graus, obrint una finestres zenitals que, fins ara, estaven travades.

El segon centre amb més alumnes és el Vaixell Burriac. Un total de 439. Estrenen directora l’Anna Robusté que afronta el seu nou càrrec com un repte i ho encara amb moltes ganes. La principal novetat del Vaixell Burriac per aquest curs és la gran quantitat d’obres que han fet mentre els nens i les nenes eren de vacances, des d’ampliar una sala de reunions fins a adequar aspectes del pati per la seguretat dels alumnes.

La plantilla de professors i professores del Vaixell Burriac és gairebé al 100% i només falta per incorporar-se una professora que ho farà la setmana entrant.

L’inici de curs a l’escola Pérez Sala ha estat marcat, amb permís de la pluja, per les obres de La Suïssa. La directora Laia Kotz ha explicat que, com l’escola disposa de molt espai, han pogut reubicar els alumnes sense problemes

Kotz ha recordat, també, que a part de les obres de La Suïssa, que encara duren, s’ha aprofitat l’estiu per fer tasques de manteniment per a un Pérez Sala, que aquest curs allotjarà 420 alumnes

252 alumnes han començat curs a Els Alocs que els ha rebut amb tot el professorat. La pluja, com a tot el municipi, ha destarotat els actes de benvinguda però s’ha solucionat fent la recepció al gimnàs.

Lluís Rodríguez, director de l’escola avisa que aquest curs 2017-2018 el dedicaran a les matemàtiques. És per això que, ja el primer dia, els nens i les nenes han hagut de resoldre alguns enigmes

Els Alocs, no per ser una escola nova, no vol dir que no necessiti manteniment. Aquest estiu s’ha aprofitat per rentar-li la cara i per incorporar material nou a la zona enjardinada.

Finalment, La Presentació també ha arrencat amb els 211 alumnes. L’única escola concertada d Infantil i Primària de Vilassar de Mar també ha aprofitat per fer deures i adequar el centre per al curs 2017-2018. La Paquita De Bas, la directora, recorda que la Presentació té 137 anys d’història i s’ha d’actuar. La principal novetat és la flamant pista que es veu des de peu de carrer, i l’adequació d’algunes parets.

Els alumnes de P3 de La Presentació no fan adaptacions i són els que des del primer moment ja s’han posat a treballar.

Dijous, arribarà el torn per als nois i noies que arrencaran curs als dos instituts del municipi, que avui ja han rebut els alumnes per repartir horaris i material, i dijous a les 8h inauguraran el curs.

Cal destacar que des de la Policia Local també han informat de l’absoluta tranquil·litat en l’inici de curs. Tenint en compte l’intensa pluja que queia a les 9 del matí no hi hagut problemes de trànsit importants