Ingressa a presó l’autor d’onze robatoris amb força comesos a Vilassar de Mar durant el Nadal

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Premià de Mar, amb l’estreta col·laboració de la Policia Local de Vilassar de Mar, van detenir el passat 14 de gener un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilassar de Mar, com a presumpte autor de 10 robatoris a diversos establiments comercials i un en un domicili de la mateixa localitat.

Els fets van tenir lloc entre el passat 24 de desembre i el 14 de gener d’enguany. Els agents van recollir diverses denúncies, segons les quals els robatoris tenien característiques semblants i, a més, s’havien produït molt a prop en el temps i en l’espai.

MossosTots els robatoris havien estat comesos en horari nocturn, entre l’hora de tancament i l’hora d’obertura dels establiments i amb el mateix “modus operandi”: forçament del pany de tancament mitjançant palanca. Els comerços afectats eren de diversa tipologia, com ara bars, restaurants, perruqueries, agències de viatges i pastisseries, tot i que la majoria eren negocis de restauració.

Amb tots aquests indicis els investigadors van concloure que es tractava de la mateixa persona i molt probablement podia ser una persona que vivia a la mateixa població.

Amb el seguiment de les càmeres de seguretat dels establiments violentats i la col·laboració de la Policia Local de la població, els investigadors van poder identificar i localitzar l’autor dels fets. Aleshores, van sol·licitar al jutjat de guàrdia una entrada i perquisició al seu domicili, la qual es va realitzar el matí del passat 14 de gener. Com a resultat d’aquesta entrada es van recuperar diversos objectes sostrets com ara aparells de telefonia mòbil, aparells de TV, tauletes tàctils, videoconsoles, càmeres fotogràfiques, ordinadors i diverses eines que hauria fet servir per cometre els robatoris. Es dóna la circumstància, que alguns dels objectes recuperats havien estat sostrets aquella mateixa nit.

A l’interior del domicili es trobava el presumpte autor dels fets, motiu pel qual els mossos el van detenir. L’home va passar a disposició judicial el passat 15 de de gener i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Al detingut ja li constaven més d’una desena d’antecedents, la majoria dels quals per delictes contra el patrimoni.

La investigació continua oberta ja que no es descarta imputar-li més robatoris un cop s’hagin pogut identificar els propietaris de tots els objectes recuperats al domicili.