Informatiu coronavirus 14-05-2020

Aquest dijous 14 de maig, a l’informatiu, dedicat al coronavirus, hem centrat la nostra atenció en aquestes qüestions:

-hem repassat les darreres mesures preses al nostre poble contra el coronavirus

-enguany, amb motiu de la Covid-19, les zones verdes exclusives per a veïns i assimilats (zones delimitades en carrers del Pla de l’Avellà i la Xinesca) no entraran en vigor fins la reobertura de les platges (Fase 3)

-des de l’OMIC, Oriol Contreras ens ha parlat sobre noves maneres de comprar

-hem entrat a una agència de viatges, per saber com estan afectant les mesures de confinament a la seva activitat.

-més d’un milió de pacients que requereixen una medicació específica l’han pogut recollir sense necessitat d’anar al centre d’atenció primària. La nova mesura, instaurada des del Servei Català de la Salut des del passat 18 de març i en coordinació amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, permet que l’usuari pugui anar directament a la farmàcia amb o sense el pla de medicació, ja que se li tramita mitjançant la recepta electrònica

-Adif està avançant en els treballs de protecció de la infraestructura ferroviària en el tram Mataró-Cabrera de Mar de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet. L’objectiu principal és consolidar i reparar les proteccions d’escullera existents i pal·liar els efectes generats pels temporals marítims.

-hem contactat amb l’associació esportiva Club Ciclista de Vilassar de Mar. Miquel Serra, president de l’entitat, ens ha explicat que degut al confinament no han pogut realitzar les activitats que habitualment realitzen habitualment durant  tot l’any i ha avançat  que la cursa en record d’Andreu Domenech, que es fa cada mes de juny, ha quedat ajornada al juny de l’any que ve 2021.

-hem parlat sobre el programa “La taula del fons”, un espai que Vilassar Ràdio va estrenar aquesta temporada i s’ha vingut emetent tots els dimarts a partir de les 5 de la tarda. L’espai va haver de cessar les seves emissions, a l’igual que molts altres programes de la nostra emissora, degut a les mesures del confinament pel coronavirus. El músic Jordi Font, col·laborador de l’emissora i tertulià del programa, ens ha explicat com està passant el confinament

-hem acabat amb l’actualitat comarcal i amb la predicció del temps