Informatiu 29-07-2020

La Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa ha anunciat que les targetes moneder que es van lliurar el mes de març als alumnes beneficiaris d’ajuts de menjador escolar per al curs 2019-2020 quedaran inoperatives el 31 de juliol. A partir d’aquesta data, el Departament d’Educació iniciarà el procediment per deixar les targetes amb saldo zero. Tot i que les targetes no estiguin operatives, no s’han de llençar. Les famílies beneficiàries les hauran de conservar en bon estat i retornar-les al centre educatiu on estigui escolaritzat l’alumne durant el mes de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs.

Una pregunta molt repetida, darrerament, a Vilassar de Mar, sigui a les terrasses dels bars sigui a les xarxes socials, és la següent: perquè xiulen ara els trens de la R1 quan entren i surten de les estacions? Des de Renfe ens asseguren que els trens xiulin arran del confinament és una casualitat sense cap més significat que un toc d’alerta i precaució. Ens expliquen que a la zona compresa entre Mataró i Vilassar de Mar s’estan realitzant, actualment, un munt d’obres de millora. És per això que s’habilita el senyal acústic. Per prevenir tant els treballadors com possibles usuaris de la imminent entrada i sortida del comboi de la zona de l’estació.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza una campanya de recollida de donacions de sang diumenge 2 d’agost des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda a l’Àula de Música, al carrer Narcís Monturiol, 23. Per participar-hi, cal reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat.

Aquest dimecres a les 8 de la tarda, es tanca el cicle “Dimecres musicals a Can Bisa”, organitzat per l’Atzari.Hi haurà l’actuació de Pol Pla, Lluis Giralt, Ferran Savall, Ferran Samper i Ignasi Caballé.  L’aforament és limitat. El concert es desenvoluparà aplicant totes les mesures de seguretat de la legislació vigent

Parlarem de l’ increment de practicants de pàdel surf tant a Vilassar de Mar com a tota la comarca del Maresme. Després del confinament, tot i que ja era un esport de moda, les planxes i els rems han sorgit com autèntics bolets. Per saber les causes del boom d’aquest esport, sorgit a Hawaii a mitjans dels anys 90, donem veu a un autèntic expert. Xavi Masdevall, que és el propietari de la botiga especialitzada WindParadise de Cabrera de Mar, ens aclarirà els motius d’aquest bon moment pel qual passa aquest esport.

L’Espai Cultural Can Bisa ha reobert l’espai expositiu que té al vestíbul i ho fa fet amb l’exposició “Els veïns de sota”, de Marc Casanovas i Fèlix. Es tracta d’un recull de fotografies subaquàtiques preses prop de casa nostra i que suposen una bona oportunitat per conèixer la fauna marina més propera

Argentona repeteix, un any més, com el municipi de Catalunya, menor de 100.000 habitants, que més i millor recicla. De fet, aquest municipi veí s’acostuma a fixar com a referència per la manera excel·lent que tenen de fer les coses. En el darrer informe de l’Agència de Residus de Catalunya ha assolit la xifra del 86,94% una dada molt semblant a la de 2019.

Més del 50% dels estacionaments en zona blava de Mataró seran gratuïts a l’agost