Restriccions per agafar vols, quarantenes mes o menys obligatòries, distàncies socials, mascaretes, el fantasma de possibles confinaments parcials en el lloc de destí, pànic a possibles rebrots… En aquest estiu atípic de 2020 marcat, òbviament, per la pandèmia de la Covid 19, llogar una embarcació amb la família o amics s’ha convertit en un model per passar un o més dies gaudint de la mar, de l’aire lliure i, sobretot, fer-ho amb seguretat. Les empreses que es dediquen al lloguer d’embarcacions de lleure estan vivint, si ens permeteu la broma fàcil, el seu particular agost. Pràcticament, tenen les agendes completes fins l’octubre. I és que el lloguer nàutic està vivint un boom que molts dels responsables del sector no s’esperaven. En parlarem a l’espai “Crònica”.

L’Ajuntament va iniciar el passat dilluns les obres de substitució del clavegueram i del ferm del carrer Enric Granados, en el tram comprés entre el carrer Colom i el del Rosari. Aquesta actuació inclourà l’aglomerat del carrer Enric Granados, des de Colom fins a la N-II. L’execució de les obres ha estat adjudicada a l’empresa Via Augusta Obres i Serveis, per un import de 198.527,57 € (IVA inclòs). Durant aquesta setmana s’estan realitzant les cales (cates) i es poden produir talls puntuals de trànsit a la zona.   

Recordem que ha entrat en vigor a Catalunya la prohibició de fumar al carrer si no es pot mantenir una distància interpersonal de dos metres

Adif està avançant en la primera fase de les obres d’infraestructura necessàries per adaptar l’esquema de vies d’estacionament d’ample convencional de l’estació de Barcelona Sants.La realització d’aquestes obres provocaran una afectació en el servei de la línea R1 de Rodalies entre la nit del 21 d’agost i primeres hores del matí de dilluns 24 d’agost. El Servei de Rodalies de la R1 finalitzarà trajecte a l’estació de Plaça de Catalunya i no continuarà fins a l’estació de Sants, per la qual cosa els usuaris hauran, si ho necessiten, d’agafar altres transports públics com  el metro o l’autobús.

L’Espai Cultural Can Bisa ha reobert l’espai expositiu que té al vestíbul i està acollint la mostra “Els veïns de sota”, de Marc Casanovas i Fèlix. Es tracta d’un recull de fotografies subaquàtiques preses prop de casa nostra i que suposen una bona oportunitat per conèixer la fauna marina més propera. L’exposició de fotografies es pot veure fins al 6 de setembre, en caps de setmana: dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges d’11 a 14 h.

La Policia Local de Mataró deté un home com a presumpte autor de la crema d’un contenidor de residus

Masnou – La Policia Local i els Mossos d’Esquadra han detingut dos lladres que s’havien amagat durant unes hores al clavegueram

En aquest temps d’informatiu, us parlarem del Ice Xurro. El xurro gelat que ha inventat, per combatre la calor i, de passada, els estralls que la Covid 19 fa en els negocis, en Juan Oliver. Ell és el propietari de la xurreria Gran Via, ubicada a la Plaça dels Països Catalans de Premià de Mar. En un estiu normal, en Juan tindria tancada la xurreria i estaria girant per Catalunya, amb el seu negoci, seguint fires i festes majors.Com el panorama Covid és complicat, ha hagut d’obrir la xurreria, en ple estiu, per primer cop en 20 anys.  És conscient que a l’estiu no es venen massa xurros i voltant per internet, va tenir la idea de fabricar i inventar el xurro gelat. L’Ice Xurro.