Informatiu 08-07-2020

A l’Informatiu d’avui hem tractat els següents temes.

Vilassar de Mar entre els 16 municipis del Maresme que demanen a l’estat no haver de pagar les taxes d’ocupació de les platges.
S’ha coordinat una carta conjunta, a través del Consorci de Promoció Turística costa del Maresme, en la qual es demana a l’estat que no s’hagin de pagar les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia de la covid-19 fins a final d’aquest any.

Durant els mesos de març, abril i maig, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) no ha parat de rebre consultes i reclamacions per afectacions relacionades amb les mesures preses per fer front a la covid19. Han estat un total de 180 consultes, de les quals s’han generat 15 expedients de reclamació. Del total de consultes, el 61% són per afectacions en el transport aeri, principalment per la cancel·lació de vols i la manca de voluntat de les companyies aèries de reemborsar els imports dels bitllets pagats per les persones consumidores.

Carol Branca, vilassarenca de 35 anys, ha auto publicat una saga de 4 llibres de novel·la eròtica anomenats “Vibrating Love“, una saga centrada en el poliamor i atenció, és el número 1 de vendes d’aquest gènere a Amazon.

Parlem de l’Associació Alterarte de Mataró, però que té el radi d’acció també pel Baix Maresme. Treballen amb l’art com a via d’expressió per persones amb trastorns mentals i risc d’exclusió.

L’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Clack impulsen el nou festival “Nosaltres“, un nou festival que busca liderar la retrobada cultural al Maresme post covid oferint actuacions musicals, poesia i teatre en directe del 9 de juliol al 27 d’agost.

Hem parlat de les dades Covid a Vilassar de Mar, l’actualitat del Maresme i el temps des del Servei Meteorològic de Catalunya.