Informatiu 07-07-2020

En l’informatiu d’aquest dimarts 7 de juliol hem tractat els següents temes:

L’associació de comerciants de Vilassar de Mar, Vilassar comerç, torna a editar, tal com van fer per les Festes de Nadal, una revista per promocionar el comerç local de les botigues associades. També ens fan saber que el Tastet d’Estiu i la Nit de Comerç no se celebraran aquest any per la covid. Segueix això sí la campanya “Entre Tots“.

Des de l’OMIC, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, el seu responsable, Oriol Contreras, ens parlava de la setmana passada d’una falsa tranquil·litat. No volia dir res més que les reclamacions i consultes havien baixat molt lligat a un cert relaxament. Ell preveia, però, que aquestes consultes s’activessin de cop al llarg de l’estiu. No ha trigat gaire, aquesta setmana han pujat de forma considerable, sobretot pel que fa a viatges.

El músic vilassarenc Pep Mendoza s’ha enrolat amb la mítica companyia teatral “La Fura dels Baus“. Ha arranjat les peces musicals del seu nou espectacle, “NN” les sigles de “nova normalitat”, i no només això, ha marxat de gira amb la companyia per interpretar les cançons en directe amb la seva guitarra.

També hem tornat a parlar de les proves PAU (Proves d’Accés a la Universitat) que comencen avui i fins divendres. Com a novetat, per les mesures Covid, s’han ampliat el nombre de poblacions i instituts que acullen la selectivitat. Vilassar de Mar n’és un d’ells. El Vilatzara acull els 122 nois i noies del poble que s’hi presenten. N’hem parlat amb les direccions dels centres de Vilassar, l’Institut Pere Ribot (Marta Pons) i el Vilatzara (Marc Vilanova).

Assemblea Nacional Catalana convoca, des de la primera setmana de juny, tots els dimarts al vespre concentracions arreu de Catalunya en defensa dels polítics i activistes polítics catalans empresonats. En el cas del nostre municipi, es fan a la Plaça de l’Ajuntament (19h), amb totes les mesures de seguretat per evitar contagis.

Hem repassat les dades de la Covid 19, publicades per el Departament de salut de la Generalitat, que fan referència a Vilassar de Mar.

Hem fet un repàs de les notícies comarcals i el temps des del Servei Meterològic de Catalunya.