Informació actualitzada sobre els efectes del temporal Glòria aquest dimecres

Malgrat que tot feia indicar que el temporal Glòria, el pitjor que ha patit la costa catalana en els darrers 20 anys, havia de remetre aquest dimecres, els darrers mapes indiquen que per aquesta tarda i nit es preveu un nou episodi de pluges importants.

Una llevantada que ha fet estralls a tot Catalunya i el Maresme ha estat una de les zones especialment colpejades pel vent i pels forts cops de mar. Per valorar la situació, l’alcalde de Vilassar de Mar i del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, va explicar que la nostra comarca ha patit força. Ha remarcat, en declaracions al programa Catalunya Nit de Catalunya Ràdio emès des dels estudis centrals de Vilassar Ràdio, que “al Maresme estem acostumats als temporals intensos, però de curta durada; però que el Glòria ha estat sobre nosaltres des de diumenge al vespre”.

Del Clot també ha volgut denunciar la situació per la qual passa la línia Rodalies 1 de Renfe. Per a l’alcalde de Vilassar de Mar i president del Consell Comarcal del Maresme cal una reforma estructural i apunta alguna solució. “Com ara allargar la línia 2 del Metro de Barcelona que, actualment, finalitza a l’estació de Badalona Centre”. I és que Del Clot denuncia que “inversions com els 18 milions anunciats per protegir la via fèrria entre Cabrera de Mar i Mataró no són més, segons ell, que llençar els diners. Cal un replantejament a fons”.

I és que aquest tram de via, que va molt a prop del mar, s’acostuma a inundar habitualment. No cal un temporal de les característiques del que tenim al damunt. Amb onades registrades com una casa de quatre pisos. Se n’han vist vorejant els 13 metres. Per a Agustí Martí, degà de la Facultat de Nàutica i capità de la Marina Mercant, “el canvi climàtic es fa notar”.

Ara mateix, el Maresme (en general) i Vilassar de Mar en particular estan esmerçant esforços en mirar de recuperar la normalitat el més aviat possible. El punt més sensible que queda a la nostra comarca és l’estat de la Tordera i el seu abast inundable.

Recull d’incidències

Pel que fa a Rodalies, Renfe indica que ha quedat suspesa la circulació de trens entre Badalona i Maçanet derivat del temporal. A la resta de la línia el servei està restringit a un tren per sentit i hora.

La Biblioteca Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar)  ha obert de nou les seves portes. Can Jorba també ha obert, però la Sala d’Estudi Nocturn està tancada.

Aquest dimecres al matí es dóna pas alternatiu de vehicles a la carretera d’ Cabrils, a l’altura de l’avinguda Carles III, per perill de caiguda d’un arbre. La Brigada Municipal ja hi està treballant.

Endesa ha comunicat a l’Ajuntament que hi ha 300 usuaris, aproximadament, de Vilassar de Mar sense servei de llum per efectes del temporal (branques o objectes que han malmès les línies). Endesa comunica que té operaris treballant per tal de normalitzar el servei.

Ha caigut un arbre en una finca privada del carrer Sant Jeroni.

Recordem que els accessos al passeig Marítim quedaran des d’aquí matí novament tancats, a l’igual que ahir.

En la resolució de les incidències intervenen la Policia Local, la Brigada de l’Ajuntament, i en els casos que ho requereixen, com els d’ahir, els Bombers, tècnics d’Endesa i Telefònica

(Continuarem informant)