Increment de l’atur a Vilassar del Mar i al conjunt del Maresme al novembre

La xifra de persones sense feina ha tornat a créixer al Maresme. És el quart mes consecutiu que es tanca amb un increment de l’atur. A la comarca hi ha a hores d’ara 27.409 ciutadans i ciutadanes que cerquen feina i les 3 activitats econòmiques que concentren una major demanda són el comerç (17%), l’hostaleria (15%) i les activitats administratives (13%). Pel que fa a Vilassar de Mar, 860 persones estan cercant feina, 27 més que a l’octubre, és a dir, hi ha hagut un increment del 3’24%. La taxa d’atur al nostre municipi és del 9’02%.

Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, a nivell comarcal la pujada de l’atur s’ha centrat en el sector serveis que ha registrat un augment del 4,86% i a l’agricultura, 1,75%. L’increment de l’atur al Maresme ha estat en concret de 782 persones, és a dir, d’un 13’36 %. El 71,8% provenen de l’hostaleria, l’activitat econòmica que, conjuntament amb el comerç i les activitats administratives, aplega un volum més important de persones sense feina al Maresme. El sector econòmic que ha tingut una devallada percentual més important de l’atur va ser la construcció que va veure reduir-se la bossa de demandants de feina en un 2,16%. També va experimentar una reducció el col·lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior). En aquest cas la baixada va ser de l’1,91%. Finalment la baixada de la desocupació a la indústria va ser del 0,52%.

El balanç municipal presenta un increment de l’atur en 22 municipis i una reducció en 8: Alella, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Vilassar de Dalt.