Actualització sobre les incidències del temporal / Dijous 23 gener

Actualització de les incidències del temporal Glòria d’aquest dijous 23 de gener:

L’accés al passeig Marítim de Vilassar de Mar continuarà tallat fins a nou avís pels efectes ocasionats pel temporal ‘Gloria’. El fort vent, la pluja i la força de les onades i del mar dels darrers dies ha deixat nombrosos danys materials i estructurals al passeig Marítim en tota la seva extensió i també a l’escullera.La mesura de prohibir el pas es pren per mantenir la seguretat de les persones i des de l’Ajuntament es prega que es respecti la senyalització. Actualment es segueixen avaluant i quantificant els danys en aquesta zona del poble. Les tasques de neteja, reparació i manteniment s’iniciaran al més aviat possible.

L’Ajuntament ha comunicat a Vilassar Ràdio que està en contacte permanent amb Endesa perquè resolgui les avaries que han deixat sense llum uns 400 abonats al nostre poble, en alguns casos des de dimarts a la tarda. Endesa ha comunicat que té detectades tres avaries en mitja tensió que són la causa dels talls de llum i que actualment hi ha dos equips a la zona treballant per a la seva reparació.

Consulteu els consells de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Vilassar de Mar a l’hora de reclamar danys per talls de subministrament:

1r. En cas que encara no s’hagi restablert adequadament el servei contacteu amb la vostra companyia (elèctrica, d’aigua…) a través dels seus canals d’atenció al client.

2n. Si teniu contractada una assegurança de la llar del tipus multirisc (amb múltiples riscos i garanties cobertes) comproveu si cobreix els danys i perjudicis soferts pels talls de subministrament.
(Si heu sofert danys als béns i també talls de subministrament i ambdós estan coberts per la mateixa asseguradora especifiqueu-ho de forma conjunta en el mateix comunicat del sinistre).

  • En el cas que la companyia d’assegurances no atengui la vostra reclamació, podeu reclamar davant de l’OMIC de Vilassar de Mar (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor). Cal demanar cita prèvia trucant al tl. 937540500.
  • Moltes assegurances reclamen l’aportació d’un certificat meteorològic per donar cobertura als desperfectes ocasionats per fenòmens com la pluja, el vent o les glaçades. Els maresmencs i maresmenques que es trobin en aquesta situació, poden sol·licitar el certificat al Consell Comarcal del Maresme.

 

Pel que fa a la línia R-1 Rodalies, Renfe ha comunicat que el servei està restringit a un tren per sentit i hora.

La Biblioteca Ernest Lluch i Martín (Vilassar de Mar) va obrir ahir de nou les seves portes. L’espai Jove Can Jorba resta tancat aquesta tarda, però la Sala d’Estudi Nocturn està avui oberta.

Es reprenen les activitats extraescolars que es fan a l’aire lliure i també s’obren els equipaments esportius municipals que estan a l’aire lliure i que ahir es mantenien tancats pel temporal

 

.