Inaugurat el nou Mercat Municipal de Vilassar de Mar

Dissabte 28 de setembre va obrir les seves portes el nou Mercat Municipal, que ha tornat al seu antic emplaçament.

La inauguració va tenir lloc a les 7 de la tarda amb la presència de l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, el diputat de Comerç, Jordi Subirana, la regidora de Comerç, Débora Jover, i la presidenta de l’associació de venedors del Mercat, Roser Coromines. En els parlaments oficials es va recordar que aquest nou mercat era ‘un projecte molt esperat’  i que aquest nou equipament ‘ha de ser un motor econòmic i l’eix dinamitzador del sector comercial de Vilassar de Mar’

Amb motiu de la inauguració, a més de teatre, tallers infantils, màgia, ball i cercavila amb el Ssstrèpits, va haver-hi un sopar-degustació i un sorteig d’un xec de compra valorat en tres-cents euros.

344_MercatVdMLa finalització de l’acte va donar el tret de sortida a la 1ª Nit de Comerç organitzada per Vilassar Comerç, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilassar de Mar, en la que prop d’un centenar de botigues va obrir des de les 8 del vespre fins les 12 de la mitjanit, amb la celebració de diversos concerts i diferents activitats lúdiques al carrer.

La regidora de comerç, Débora Jover, ha valorat molt satisfactòriament tots els actes realitzats, que van ser un èxit pel que fa a participació.

La nova infraestructura que l’Ajuntament ha realitzat a través de Vilassar, Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA té una superfície de 2800 m2 repartits en una planta baixa i un semisoterrani. Compta amb 11 parades interiors i 14 locals exteriors, tres dels quals es troben a la planta semisoterrani. L’espai semisoterrani comptarà també amb 800m2 destinats a equipaments del mateix mercat. El nou Mercat està dissenyat com un equipament modern, pròxim, dinàmic i adaptat a l’entorn. La lluminositat és uns dels seus trets distintius gràcies al sistema de claraboies al sostre, que permet l’accés de llum natural. El Mercat està pensat per ser un pol d’atracció per als compradors però també un recorregut alternatiu atractiu per a tothom, integrat a la trama urbana, per on poder passejar. Per això té quatre accessos: pels carrers Mn. Joan Rebull i Narcís Monturiol, per l’avinguda Montevideo i per la nova plaça, la plaça del Mercat, per sobre del carrer Picasso.

L’edifici, a més del nou Mercat, acull locals comercials, oficines, habitatges, un aparcament soterrat i una nova plaça pública. L’actuació ha comportat la millora de l’entorn.