Inauguració del mercat municipal provisional

joaquim-ferrer.jpgDivendres a la tarda va tenir lloc la inauguració del mercat provisional. El carrer Narcís Monturiol, a l’altura de la Plaça Ventura Gassol, es va omplir de gom a gom per veure els actes d’inauguració, que van consistir en uns parlaments oficials, la benedicció de l’equipament, l’entrega de premis del concurs “Del Mercat a la taula”, un tastet de cuina i un espectacle per a nens i nenes. L’objectiu del govern és que el mercat municipal esdevingui  el motor econòmic i l’eix dinamitzador del sector comercial vilassarenc i que es converteixi en un referent per a tota la comarca.

Els actes d’inauguració van començar a 2/4 de 6 de la tarda amb els parlaments oficials.  El primer a parlar va ser el portaveu de la Junta del Mercat, Jordi Torrens, el qual va assenyalar que en el darrer any s’ha avançat més que en els anys precedents.

roser-corominas-1.jpgA continuació Roser Corominas, presidenta dels botiguers del Mercat Municipal, va explicar que el col.lectiu de botiguers del mercat estava molt satisfet de les noves instal.lacions. 

debora-jover-1.jpgLa regidoria de comerç, Débora Jover (CiU), va assenyalar durant la seva intervenció que els mercats municipals  són per si mateixos un referent de servei, de primeríssima qualitat,  proper al ciutadà on podem trobar producte fresc i un tracte personalitzat; són establiments que per la seva naturalesa fomenten la salut i els bons hàbits alimentaris, i difonen valors com la salut, la compra responsable, la sostenibilitat i la integració. Jover va destacar que un dels objectius a aconseguir és que el mercat municipal “representi el motor econòmic i eix dinamitzador del nostre sector comercial” i va afegir que “el mercat municipal ha de ser el centre de compra diària de tots els vilassarencs”. La voluntat és convertir el mercat municipal en un referent per a tota la comarca.
Jover va recordar que el mercat ha ampliat el seu horari i obre de dilluns a dissabte de 8 del matí a 2 de la tarda i de 2/4 de 6 de la tarda a 8 del vespre.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU), va explicar que feia 3 anys que el mercat estava estintolat; va afegir que “quan no fa ni un any que CiU és al govern, el mercat provisional és una realitat”. Segons Ferrer, amb la instal.lació provisional “es deixa enrere una etapa fosca, d’incerteses, d’angoixes, d’indecisions i de neguits”. El govern, segons va dir, aposta “per un model de mercat que conservi l’essència de poble que volem mantenir” i va afegir que “s’ha aprovat inicialment la modificació urbanística que ha de portar a que el futur mercat sigui aviat una realitat”.

Prop de les 6 de la tarda va tenir lloc la tallada de la cinta i la benedicció, a càrrec de mossèn Manel Pérez. Les autoritats van recórrer les instal.lacions del mercat.

 querol-1.jpg  

guixe-1.jpg

Seguidament va tenir lloc el lliurament dels premis de la campanya “Del Mercat a la taula” de la Diputació de Barcelona a Maria Àngels Guixé i Pepita Querol, les dues vilassarenques que van guanyar el concurs de receptes de cuina de la Diputació de Barcelona.

A l’acte van assistir el president delegat de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, Xavier Florensa, i el coordinador de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, Carles Rocabert. Florensa va valorar positivament el gran nivell de participació al  concurs de receptes organitzat per l’administració provincial, i va recordar que els mercats municipals són importants elements de dinamització comercials.

 nova-atlantida-1.jpg

 7_mercat_espectacleinfantil-1.JPG

A les 6 de la tarda va haver un tastet d’un plat preparat pel cuiner del restaurant Nova Atlàntida, Juan Carlos Picón, i més tard l’espectacle musical infantil “Per sucar-hi pa”.

El Mercat Provisional té 968 m2 de superficie i unes dimensions de 40 metres de llarg per 25 d’ample. L’accés principal es fa des del carrer Narcís Monturiol. Amb una estructura industrialitzada de lloguer, compta amb una alçada interior de 2’6 metres i gaudeix de llum natural. En total hi ha 16 parades, tant interiors com exteriors, que són les que han decidit continuar l’activitat.

Leave a Reply