“Imatges d’Etiòpia” de Carles Mariné, al Museu Monjo

ExpoMonjoDel 29 de gener al 27 de febrer, l’artista vilassarenc Carles Mariné presenta la seva obra en una exposició individual al Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar. La mostra, titulada “Imatges d’Etiòpia”, recull una selecció de pintures a l’oli i dibuixos a tinta realitzats del natural durant les seves estades a Harar i Lalibela.

Carles Mariné fa un retrat vital i vibrant de la vida quotidiana d’ambdues ciutats a través dels seus carrers i la seva gent. La seva obra permet a l’espectador visitar el mercat, la mesquita, les places i les construccions arquitectòniques més importants de Harar i Lalibela. Venedors de fruites, camperols, mercaders de teles, ferrers, carnissers  i individus que s’obren camí en carrerons estrets i atapeïts, són els veritables protagonistes.
El treball de Mariné està dotat d’una gran força expressiva amb un cromatisme intens en les teles, i un traç àgil en el dibuix. En la seva obra sobre paper, la línia actua com a eix vertebrador del dibuix creant contorns, trames i volums. El resultat és una obra gestual i dinàmica que denota un gran domini de la tècnica.

Carles Mariné, pintor i dibuixant nascut a Barcelona l’any 1973, inicia estudis Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Després d’uns anys estudiant la figura humana, l’any 1998 viatja per primera vegada a Etiòpia. A partir d’aquest moment els viatges a aquest país africà es succeeixen amb regularitat, com a mínim un cop l’any. El 2001 realitza una estada a l’Escola Superior de Belles Arts de la capital d’Etiòpia. L’any 2004 exposa al Museu Rimbaud de Harar, on comença a residir, i al 2006 al Centre Cultural Francès d’Adis Abeba. Segueixen algunes exposicions a Barcelona i Madrid, i Adis Abeba i Harar. També col•labora amb l’ambaixada espanyola a Etiòpia publicant el llibre “Harar”, etc. Actualment viu a cavall entre Harar i Vilassar de Mar, compaginant la realització d’obra de tema etíop amb el dibuix i pintura de figura humana.

Leave a Reply