Humana recull 80 tones de roba usada el 2018 i dóna 35 bons d’ajuda social a l’Ajuntament

L’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 80.608 kg de roba i calçat usats a Vilassar de Mar al llarg del 2018. Aquesta xifra representa un registre lleugerament inferior respecte a l’any anterior (81.134 kg). Les més de 80 tones recollides al 2018 representen un estalvi de 255 tones de CO2 a l’atmosfera. La roba recollida procedeix dels 19 contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals dóna una segona vida.

Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada, de forma gratuïta, a Vilassar de Mar des del 2012. Des de la Fundació tenen el compromís de revertir a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. Són un total de 35 vals, amb un valor de 30 € cadascun, que el departament de Serveis Socials reparteix entre les persones del municipi que ho necessiten. Cada val es pot bescanviar per roba a les botigues d’Humana que estan a Barcelona. A més, Humana també dóna suport a una iniciativa de reforç escolar per a alumnes de primària i secundària coordinada per la Regidoria de Serveis Socials.

A nivell general, al llarg de més de tres dècades d’activitat, 2,4 milions de persones s’han beneficiat dels programes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud de la mà de les seves contraparts o socis locals. Humana ha destinat més de 30 milions d’euros per a la formació de professors de primària, impulsar l’agricultura sostenible o lluitar contra el VIH/SIDA, entre altres accions.