Humana recull 70 tones de roba usada a Vilassar de Mar i dóna 70 bons d’ajuda social a l’Ajuntament.

En el que portem de 2019, l’ONG Humana ha recollit a Vilassar de Mar 70 tones de roba usada que es traduiran en 70 bons d’ajuda social a l’Ajuntament. Cada bo equival a 30 euros que es pot bescanviar a les botigues de roba i calçat que la ONG té a Barcelona.

La regidora de Serveis Social, Nuria Arasa i el regidor de Medi Ambient, Joan Roca, han rebut de mans de l’ONG Humana Fundació Pueblo para Pueblo els 70 bons que atorga l’entitat per premiar la recollida selectiva de roba i calçat que ja no es fa servir. Els 70 bons d’ajuda social equivalen als acumulats de l’any passat (35) i els d’enguany (35 més). En el que portem de 2019, Humana ha recollit 70 tones de roba al nostre municipi, 10 menys que durant l’any passat.

Ara, el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar els repartirà entre les persones del nostre municipi que ho necessitin. Cada bo equival a 30 euros per bescanviar en roba i calçat usat a les botigues que la ONG té a Barcelona. Segons Humana, aquests ajuts són una manera de revertir, a nivell local, els recursos generats amb la gestió de la roba.

En els 19 contenidors de l’ONG repartits per Vilassar de Mar s’han recollit 70 tones de roba usada. L’any passat es van aplegar 80.000 quilos que equivalien a 166.800 peces de roba i calçat utilitzat. Una bona manera de donar una segona vida a la roba que ja no fem servir i, de passada, significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de  residus sòlids urbans.

La major part de la roba dipositada en els contenidors d’Humana, n’hi ha 19 distribuïts per tot el municipi, es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació, i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. En aquest darrer cas, els beneficis serveixen per autofinançar la gestió de la recollida i preparació de la roba. A més, Humana duu a terme programes de desenvolupament a països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia com ara formació de professorat de primària, impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions.

Cal recordar la importància de recollir la roba i calçat de manera selectiva, ja que la roba i calçat que no es recull selectivament acaba al contenidor de rebuig amb destí a la incineració, i no se’n poden obtenir beneficis mediambientals, econòmics i socials.