Humana recull 4 tones i mitja de roba usada més que l’any passat

76 tones de tèxtil. Aquesta enorme quantitat de solidaritat és el que la Fundació Humana va recollir a Vilassar de Mar l’any passat. Un any en el qual els contenidors verds ubicats al nostre municipi i encaminats a donar una segona vida a la roba que ja no fem servir van augmentar en un 6% les donacions respecte a l’any anterior: 2020. És a dir, i fets els números, 4.411 kg més. Aquesta entitat sense ànim de lucre va recuperar, doncs, l’any passat l’equivalent a, atenció, 307.000 peces de roba. A més, s’ha estalviat enviar a l’atmosfera, només a Vilassar de Mar, 463 tones de CO2 a l’atmosfera.

L’entitat Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha fet el balanç de l’any passat a Vilassar de Mar. Durant el 2021, el nostre poble va recuperar, concretament, 75.994 kg. Una quantitat que supera en 4 tones els 71.583 kg recollits l’any 2020. Això es tradueix en un espectacular augment del 6,2%. El residu tèxtil (roba, calçat, complements i tèxtil de llar), que s’ha dipositat en els contenidors vilassarencs equival a 307.000 articles de roba. Tots són classificats a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La major part tindrà una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35%, reciclar.

Tot plegat, encaminat a apostar per donar a les peces de roba una segona vida amb un benefici ambiental i social. I és que la reutilització del tèxtil és clau per a l’economia circular i la creació d’ocupació verda.

Cal tenir molt present que la reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2. I és que, per cada kg de roba recuperada, s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2. Per tant, les gairebé 76 tones recollides l’any passat a Vilassar de Mar van evitar enviar 463 tones de CO2 a l’atmosfera.
A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: és la creació d’ocupació verda, Humana genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials.

En els 30 anys de la Fundació, tres milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament que duen a terme als països del Sud. Projectes centrats, entre d’altres, en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH.