Homenatge a Ernest Lluch

Aquest mes de novembre s’han complert 9 anys de l’assassinat del vilassarenc Ernest Lluch a mans d’ETA, una mort que lluny d’acabar amb la seva ideologia de diàleg continua divulgant la seva obra, idees i compromisos socials. Enguany a Vilassar de Mar el tornem a recordar amb un homenatge que inclourà tres actes: una exposició, la presentació del novè volum del llibret ‘Ernest Lluch opina’ i el concert de Santa Cecília. Els actes tindran com a escenari la nova biblioteca, que es converteix en la seu de la Fundació Lluch, que fins ara es trobava al carrer Sant Jaume. El primer, serà la inauguració de l’exposició “Ernest Lluch, l’esforç per construir un país”, organitzada per la Generalitat i la Fundació Ernest Lluch,  que vol ajudar a divulgar els compromisos socials de Lluch. Obrirà les portes coincidint amb el dia d’inauguració de la nova biblioteca, el 27 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, i estarà ubicada al vestíbul. El mateix dia, a les 20 h, es presentarà el novè volum del recull d’articles Ernest Lluch opina, publicats per Lluch a La Vanguardia entre 1994 i l’any 2000.

 Per novè any consecutiu la Fundació Ernest Lluch i l’Ajuntament de Vilassar de Mar participen en la tasca de donar a conèixer el pensament i obra de Lluch, una oportunitat per rellegir articles de qüestions relacionades amb l’economia, la política, la sanitat, la història i la música, entre d’altres aspectes. El volum d’enguany recull principalment articles relacionats amb el territori. El pròleg ha anat a càrrec de l’economista Josep Maria Carreras, tresorer de la Fundació Ernest Lluch. L’acte de presentació del llibret comptarà amb la seva presència, la de l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, i la del publicista i membre del patronat de la Fundació Ernest Lluch, Lluís Bassat.

Els actes es clouran el dissabte 28 de novembre, a les 7 de la tarda, amb el concert de Santa Cecília que anirà a càrrec dels alumnes de l’Aula de Música.

Leave a Reply