Hi ha joguines per a nens? Hi ha joguines per a nenes?

Hi ha joguines per a nens? I joguines per a nenes? Totes les joguines són per a tots els infants? Laura García, psicòloga dels serveis socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, mirarà de donar respostes a aquestes preguntes que tenen més sentit que mai amb la campanya de reis a les portes. Aquest dilluns, a dos quarts de set de la tarda, a la Biblioteca del nostre municipi mirarem de treure’n l’entrellat.

La Laura García ha dissenyat “una xerrada molt participativa” pensada per què “pares i mares puguin expressar els dubtes que tinguin” al voltant de la qüestió. I és que “la manera de jugar dels nostres infants marca, sens dubte, el rol de la futura societat”, com apunta la psicòloga. Laura García creu que la sexualització de les joguines “també és present perquè el masclisme impera en tots els àmbits de la societat”.

Per això, per plantar cara a les grans empreses del sector, el consumidor i la consumidora té, per a la Laura García, “la darrera paraula i la possibilitat de revertir” l’axioma nen-pilota; nena-cuineta. En definitiva, “la socialització, les relacions entre iguals marquen la manera de jugar dels nostres infants”, segons considera García.

Mica en mica, però, els rols canvien. El boom de l’esport femení, per exemple, pot motivar que molts reis portin a les cases on hi ha nenes botes de futbol, per exemple. Els referents, per a Laura García, són importants

Durant la xerrada d’aquest dilluns es recomana que no hi hagi infants presents. Està pensada exclusivament per a pares i mares i s’oferirà un espai infantil per deixar les criatures.