Han entrat en vigor les noves mesures de la Generalitat per lluitar contra el coronavirus

Des del divendres 30 d’octubre a les 6 del matí, la Policia Local de Vilassar de Mar, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, s’ha posicionat a les entrades i sortides de Vilassar de Mar per vigilar que es respectin les noves mesures anti- Covid19, que van ser anunciades en roda de premsa el 29 d’octubre i que han entrat en vigor.

I és que, de moment i durant les properes dues setmanes, no es pot ni entrar ni sortir de Catalunya, ni entrar ni sortir dels municipis des de les 6 del matí dels divendres fins les 6 del matí dels dilluns. Tot afegit amb el toc de queda nocturn des de les 10 de la nit i fins les 6 del matí de l’endemà. Recordem que es recomana limitar les sortides dels nostres domicilis al màxim.

Així, els desplaçaments s’han de limitar a anar a la feina o a l’escola, moure’ns per tenir cura de persones dependents o gent gran o menors, per anar als serveis sanitaris, per renovar permisos o documents oficials o fer tràmits administratius inajornables o fer exàmens oficials.

S’ha de saber també que, per aquest cap de setmana, festivitat de Tots Sants, es permet anar als cementiris, dins de la comarca del Maresme, dissabte i diumenge.

Pel que fa a l’activitat esportiva, a Vilassar de Mar s’atura tot. Entrenaments inclosos i pavellons tancats. Només tenen permís per seguir amb la seva activitat el primer equip de la Unió Esportiva Vilassar de Mar , el primer equip del Futbol Sala Sant Joan i el seu juvenil que estan en categories estatals. A més, la pràctica esportiva només podrà ser individual, mai en grup, i ens podrem desplaçar fins els municipis veïns, és a dir Premià de Mar, Cabrera  de Mar i Cabrils.

Recordem, també, en aquest cap de setmana de castanyada, que les reunions familiars o socials han de ser de com a màxim sis persones.

En el capítol de comerços, hem de saber que han de tancar els centres comercials (excepte els locals d’alimentació, primera necessitat o higiene) , els comerços de més de 800 m2, els bars i restaurants (excepte per lliurar menjar per emportar-se o servei a domicili). El repartiment a domicili, fins a les 23 h i Els centres d’estètica.


En canvi, poden obrir el petit comerç (amb un límit del 30% de l’aforament), el comerç minorista d’alimentació, begudes i higiene i d’altres productes de primera necessitat, els que es consideren essencials i els mercats no sedentaris, amb l’aforament al 30%.

Un altre aspecte a subratllar és el cultural. Tot, absolutament tot, tancat. Només poden obrir amb restriccions al 33% d’aforament: els museus, els arxius, les sales d’exposicions i arts visuals i les biblioteques només per fer préstecs.

Pel que fa als nens i nenes, nois i noies, recordar que a Vilassar de Mar els parcs infantils seguiran tancats i que els activitats extraescolars es poden seguir fent sempre i quan no siguin ni de règim especial, ni les escoles d’adults o d’idiomes i es mantenen les que organitzen els propis centres si aquestes es realitzen amb els grups estables de convivència de les activitats lectives

Es poden seguir celebrant els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments i serveis religiosos. Les cerimònies fúnebres hauran de limitar l’assistència al 30% de l’aforament.

 Un altre aspecte són les limitacions en l’ensenyament 

L’activitat educativa es manté. Estaran obertes:

·         Les llars d’infants.

·         Les escoles.

·         Els instituts.

Les Classes virtuals online es reserven per als estudis superiors no obligatoris:

·         Batxillerat.

·         FP

·         Universitats.

Excepte:

·         Per fer pràctiques.

·         Per fer exàmens i avaluacions.

Centres de treball

Es recomana limitar al màxim la mobilitat dels treballadors. Es prioritza el teletreball sempre que sigui possible.

Finalment, cal saber que el transport públic funcionarà al 100% encara que baixi la demanda.