Ha nascut al nostre poble Ràdio Vilatzara, que emet les 24 hores del dia i sempre on line, i que sorgeix, és clar, de l’Institut Vilatzara. Música i els diferents potcast de l’alumnat de 4t d’ESO figuren en la seva graella.

N’ha parlat l’espai matinal “Parlant de tot” , presentat per Jaume Cabot, amb la impulsora de la iniciativa, la mestra de català Neus Serra, i el director de l’institut, Marc Vilanova.

Una ràdio digital, gratuïta, feta pels propis alumnes. Una idea, com assenyala Serra, ideal per motivar-los. Serra ens ha explicat que cada vegada que es realitza la tertúlia de joves a l’espai “Parlant de tot” que compta amb la col·laboració dels alumnes dels instituts de Vilassar de Mar, han de fer una llista d’espera perquè són molts els i les alumnes que aixequen la mà per reservar el seu torn.

Ràdio Vilatzara destaca per la seva cintura, per la seva flexibilitat. Cada aula és diferent. Amb les seves pròpies característiques.

Per a Marc Vilanova, és un projecte que encaixa, perfectament, en el currículum vitae i que, a més, sempre s’havia perseguit des de fa anys. Recorda que s’havia fet alguna emissió prova per algun Sant Jordi.

Neus Serra ha explicat que l’emissora té format online en viu i en podcast, amb els programes emesos.

De moment, ja s’estan fent els primers contactes amb els alumnes. Un alumnat que treballa en grups diferents. Tots faran de tot: entrevistes, notícies ràpids, reportatge, crítica, radiofórmula, radionovel·la, concurs…

El projecte seguirà, tal com confirma Vilanova. Una ràdio que s’ofereix, també, a la resta del claustre de professors perquè la puguin fer servir si els encaixa. Ideal, doncs, per a exposicions orals de treballs..

Neus Serra, té una llarga experiència als micròfons, com a col·laboradora, a Ràdio Premià de Mar.

L’equipament de l’emissora compta amb una taula de so, quatre micròfons i dos ordinadors, i es troba situat a l’Aula A00, al costat de la cantina, un espai amb una gran paret de vidre que recorda les característiques “peixeres” de ràdio convencional.

En aquest enllaç podeu seguir tota l’actualitat de la ràdio i escoltar-la en viu.

(Foto: Institut Vilatzara)