Ha mort l’artista vilassarenc Pere-Màrtir Brasó

Aquest dimecres 8 d’agost ha mort als 65 anys l’artista vilassarenc Pere-Màrtir Brasó. De molt jove va entrar a l’estudi del pintor i pirogravador Josep Serra Manent, però se’l pot considerar gairebé autodidacta pel que fa a la seva formació com a artista; també va estudiar dibuix publicitari,  i a inicis de la dècada dels 80, va treballar amb el reconegut pintor Pere Monserrat. Procedent de la cultura del còmic, ha passat per diverses èpoques artístiques, durant les quals no ha perdut el seu particular figurativisme, amb influències del surrealisme, l’impressionisme i l’expressionisme. Des de fa una dàcada, la seva pintura ha anat tendint cada vegada més al minimalisme, a la reducció del color i l’anècdota.

Al 2005 es traslladà a Tordera, on tenia l’estudi en plena natura i més tard el va traslladar a Mataró. Màrtir-Brasó ha realitzat nombroses exposicions individuals, tant a Vilassar de Mar, on va exposar a l’Ateneu Vilassanès (el 1983, 1984, 1988) i al Museu Monjo (1993, 2007, 2011, 2016), com a altres ciutats com Mataró, Badalona, Vilanova del Vallès, Banyoles, Llinars del Vallès, Todera,  Girona, Orense i Roma. També ha participat en moltes exposicions col·lectives, algunes de les quals es van mostrar al nostre poble, en concret a la seu de Vilassart i a les desaparegudes sales d’exposicions Roma i Laietana.

Martir-Brasó va prendre part, com a professor, en alguns vídeos del “Curso Práctico de Dibujo y Pintura”, de RBA Editores, que posteriorment es va emetre també per TV3 i va formar part de l’Associació Sant Lluc per l’art.

El funeral tindrà lloc dijous 9 d’agost a les 17:30h al Tanatori de Mataró.