Ha mort, a l’edat de 67 anys, la periodista Nana de Juan, nascuda a Madrid i resident des de fa molts anys a Vilassar de Mar. Va treballar durant quasi quatre dècades a l’Agència EFE a Barcelona. Ha estat vint anys cap de reportatges d’EFE  a Barcelona. Anteriorment havia treballat com a directora de comunicació a Llongueras.

De Juan va ser entrevistada en diverses ocasions a l’espai “Parlant de tot” , el magazin matinal de la nostra emissora, presentat per Jaume Cabot

El 4 de febrer de 2021 va presentar a la nostra emissora “Crónicas impertinentes desde mi confín”. En aquella ocasió va explicar-nos que va començar a escriure els relats que conformen aquesta obra quan es va declarar l’estat d’alarma pel coronavirus i es va decretar el confinament. L’obra, que consta de 65 relats que es van anar publicant progressivament a Internet, està escrita en primera persona, barreja l’actualitat del moment, amb la pròpia intimitat i històries del periodisme  mai explicades abans i Vilassar de Mar hi és molt present a les seves pàgines.Cada capítol  està farcit d’anècdotes que ha viscut amb diverses personalitats a les que De Juan va conèixer i va entrevistar:  Salvador Dalí, Joan Antoni Samaranch, l’actual rei Felip VI quan era príncep, el Dalai Lama, el cantant mataroní Peret, Isabel Preysler, primera esposa del cantant Julio Iglesias i mare del cantant Enrique Iglesias,  i Jordi Pujol, expresident de la Generalitat i la seva esposa Marta Ferrusola.

També va presentar a la nostra emissora, el 2010, una obra sobre la postguerra civil espanyola. Es tracta de “La generación del silencio”, editada per Debate, en  què recull les memòries del seu oncle Eladio, un ciutadà anònim que, com tants d’altres, va decidir  “no parlar mai de política ni d’ideologies” i passar pàgina per a seguir endavant. L’obra retrata l’Espanya de la postguerra.

Tot l’equip de Vilassar Ràdio lamenta la seva mort i fem arribar el nostre condol a familiars i amics.

Escolta l’entrevista realitzada per Joan Escofet, on Nana de Juan sobre el seu llibre “Crónicas imperinentes desde mi confín” i sobre la seva vinculació amb Vilassar de Mar.