Ha mort Josep Roca i Pagès

Ahir dilluns 13 de febrer va morir a l’edat de 83 anys Josep Roca Pagès. Nascut el 1933, de professió pagès, casat i amb dos fills, va ser regidor a Vilassar de Mar del primer ajuntament democràtic electe el 1979. També va ser fundador del Sindicat de la Pagesia, membre de la Junta i després president de la Cambra Agrària de la nostra localitat durant més de 15 anys, fundador de l’actual Cooperativa Agrícola de Vilassar de Mar, conseller general de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, membre de la Junta Directiva del Foment del Treball Nacional, i també va formar part del Consell Executiu de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre i del Club Rotary Vilassar-Burriac.
El gener de 2000 va sortir editat el seu primer llibre “Petites històries de Vilassar de Mar i del Maresme, mig de veres, mig de broma, vistes per un pagès”, que recollia les xerrades que havia fet a Vilassar de Mar i les aportacions que havia realitzat a Vilassar Ràdio a la secció de “L’entrevista” ,que conduïa Joana Hernández, dins del magazine “Els matins del Maresme”. El 2002 va sortir editat el seu segon llibre, “Calendari d’un pagès” i el 2009 la seva tercera obra, “Vilassar de Mar i altres mons”.
Roca Pagès ha estat col•laborador des de finals de la dècada dels 90 de Vilassar Ràdio, on va conduir fa poc més d’una dècada l’espai setmanal cultural “Sants, noms i patronatges”, presentat i realitzat conjuntament amb mossèn Ramon Roca i Joan Barris, i ha estat participant des de fa molts anys com a tertulià a “Els nostres avis”, la tertúlia setmanal de la gent gran del magazine matinal “Parlant de tot”, on repassava el santoral de la setmana, el calendari del pagès, diverses anècdotes, vivències i records del Vilassar de Mar d’abans.
Les exèquies han tingut lloc dimarts 14 febrer a 2/4 de 5 de la tarda a l’església de Sant Joan, de Vilassar de Mar.Tot l’equip de Vilassar Ràdio mostra el seu condol a la família.