Ha mort Francesc Rodon, director del Museu Monjo entre 1986 i 2008

L’escriptor i director-editor de la desapareguda revista cultural vilassarenca Zerovuittresquaranta Francesc Rodon Bracons, que també va ser director del Museu Monjo, ha mort a l’edat de 90 anys.

En Paco, com se’l coneixia popularment, va néixer a Sabadell el 1933 va cursar estudis de filosofia i lletres. La seva etapa com a director del Museu Monjo, des de 1986 fins al 2008, va significar un gran impuls, tant per a l’activitat cultural al nostre poble, com per a aquest equipament, ja que hi va organitzar nombroses exposicions, conferències, debats, presentacions de llibres….. que tenien lloc a la planta baixa de l’equipament, la Sala Ferrés i Puig, amb la presència i intervenció de primers espases del món cultural maresmenc i català.

Va encapçalar la llista electoral del PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya) a les eleccions municipals de 1983 al nostre poble. En aquella llista també anava Marià Sebastian. En Marià, amic d’en Paco, guarda un gran record d’ell. Ha subratllat a l’espai “Parlant de tot”, que era un gran intel·lectual i una persona “molt seriosa, estricte, molt afable, amb molt sentit de l’humor, molt afectuós” i ha afegit que li agradava molt gaudir de la conversa i de la comunicació, ja que era una persona molt profunda”.

Rodon és autor, de “Centenari Enric Monjo (1895-1995)”, d’una monografia sobre el pintor Navarro Ramon i dels textos del catàleg de l’exposició itinerant per Aragó de Guinovart, entre altres obres. Va ser membre del Consell de redacció de diverses revistes, on hi ha escriure molts articles, i va tractar la temàtica dels vitralls, en la qual era expert, juntament amb Joan Vila-Grau, en el llibre “Els vitrallers de la Barcelona modernista”. També havia estat traductor i va va col·laborar amb la Gran Enciclopèdia Catalana.

De les seves obres, Santiago ha destacat “Totes les guerres són una guerra”, llibre que conté il·lustracions de Rovira Brull.

Rodon, a mitjans de la dècada dels 80 va ser també col·laborador de Vilassar Ràdio.

Els seus fills Mònica i Roger són els propietaris del bar musical “Rauxa”, ubicat a la cantonada de la carretera d’Argentona-carrer Colom.

La cerimònia de comiat a Paco Rodón tindrà lloc aquest dimecres a les 10 del matí al Tanatori

(Foto: Diccionari d’historiadors de l’art català, valencià i balear, IEC)