Ha mort el mític presentador i actor de doblatge maresmenc Mario Beut, als 91 anys

El passat dissabte 6 d’agost va morir el mític periodista presentador de ràdio i televisió i actor de doblatge maresmenc, nascut a Arenys de Mar, Mario Beut Padrós, a l’edat de 91 anys.

Va estudiar Dret i piano, i mentre realitzava una representació teatral d’aficionats va ser descobert pel cap de programes de Ràdio Barcelona.

Va ser un dels rostres més populars dels primers anys de Televisió Espanyola, on va presentar programes d’entreteniment, culturals i concursos. Un dels espais més populars va ser “La unión hace la fuerza”, emès el 1964, que està considerat un dels primers grans concursos de TVE. En aquest programa es combinaven proves de cultura general amb altres d’esforç físic. L’espai estava basat en dos programes de la televisió francesa i italiana de l’època. En ell, dues províncies competien entre si per equips. Altres espais televisius que va presentar van ser “Ayer noticia, hoy dinero” , “Tarjeta de visita”, “Verbena”, “La palabra más larga”, “Clan familiar” o “Visto y oído”.Com a reconeixement a la seva trajectòria, el programa “Saber y ganar” de TVE-2, presentat per Jordi Hurtado, emès des dels estudis de TVE a Sant Cugat, li va dedicar un programa i el va tenir com a convidat. Podeu veure una entrevista sobre la seva trajectòria a l’espai “Para todos la 2”, de TVE, en aquest enllaç.

La seva trajectòria radiofònica ha estat també molt ampla, ja que havia conduït un gran nombre de programes a les emissores barcelonines on va treballar: Ràdio Miramar de Barcelona, Ràdio Barcelona-Cadena Ser, Radio Reloj-Ràdio Espanya de Barcelona-Cadena Catalana i COPE Catalunya.

La seva extraordinària veu li va obrir les portes al doblatge. Com a actor de doblatge va participar en més d’un centenar de títols doblats al castellà, entre els quals cal destacar “Rebelde sin causa”, “Guerra y paz”, “Los 10 mandamientos”, “Esplendor en la hierba”  o “West Side Story”. Va posar veu a actors com  Jean-Paul Belmondo, Tony Curtis i Sidney Poitier.

L’època en què la seva trajectòria professional va ser més intensa i de més popularitat fou entre 1959 i 1969.

Beut va ser guardonat amb quatre Premis Ondas i el premi “Popular” del diari “Pueblo” i va rebre un homenatge al Palau Municipal dels Esports de Barcelona el 1966, al qual van assistir més de 15.000 persones.

Va estudiar Dret i piano, i mentre realitzava una representació teatral d’aficionats va ser descobert pel cap de programes de Ràdio Barcelona.

La seva última etapa radiofònica es va desenvolupar a Cope Catalunya. Jordi Casoliva, director de COPE a Catalunya, ha destacat la seva  tasca i la personalitat  i ha subratllat que se’ns anat un dels grans i que estan molt orgullosos que tanques la seva trajectòria radiofònica en aquesta cadena. Casoliva ha explicat que la última vegada que va veure en Mario Beut van estar parlant molt sobre el  projecte de Mario de fer un llibre de memòries

La cerimònia d’acomiadament va tenir lloc ahir dilluns 8 d’agost al Tanatori de les Corts de Barcelona