Ha mort el cantant Alex Casademunt

Aquesta nit passada ha perdut la vida, a l’edat de 39 anys, el cantant Àlex Casademunt en un accident de trànsit. Els fets han passat a l’alçada de Mataró Park, Casademunt va ser concursant de la primera edició de l’espai “Operación Triunfo”. Precisament, a l’inici de la tardor de 2001 va deixar les col·laboracions amb Vilassar Ràdio, que feia tots els diumenges a la tarda , per entrar al talent show de TVE. Deixa una filla de dos anys.

El cantant, nascut a Vilassar de Mar, el 30 de juny de 1981, residia a Mataró i es va fer famós per haver participat en la primera edició d'”Operación Triunfo”, ara fa 20 anys, en la temporada de programació 2001-2002. Després, va formar part del grup musical “Fórmula Abierta”, que, precisament, tenia previst recuperar l’activitat abans de la pandèmia i fer una gira. També va presentar el programa musical de TV3 “Cantamania”. Precisament, una de les edicions d’aquest espai de karaoke, es va fer des de la plaça Josep Tarradellas de Vilassar de Mar.

Casademunt, col.laborador de Vilassar Ràdio i que es guanyava la vida com a tècnic d’electrodomèstics, ho va deixar tot per entrar al talent show “Operacion Triunfo” , que va tenir un gran èxit d’audiència en la primera edició que es va emetre entre 2001 i 2002. El vilassarenc va quedar amb desè lloc i es va guanyar el carinyo i l’estima dels seus companys pel seu caràcter obert i per les seves bromes. De fet, les mostres de condol dels seus excompanys han estat constants. Destacant, per exemple, les de David Bisbal, Chenoa o Manu Tenorio .

Precisament, mesos abans d’entrar a “Operación Triunfo”, l’estiu de 2001, estava col.laborant en el programa “El Dominical” de Vilassar Ràdio, presentat i dirigit per Marc Truco. Casademunt anava amb la unitat mòbil per diferents punts de la població fent connexions en viu

Un dels seus èxits, fent parella musical amb David Bustamente, és la cançó “Dos Hombres y un destino” amb la que hem obert aquesta notícia. Un Casademunt que, fa pocs dies, va mostrar el seu desencís públic a través de les seves xarxes socials, quan va saber que el cantant de San Vicente de la Barquera volia fer una nova versió de la cançó, escrita pel compositor i cantant Miguel Gallardo. sense comptar amb ell.

“Dos hombres y un destino” havia estat cantada i enregistrada per Gallardo el 1986 al seu àlbum “Dedicado”, però la versió que va resultar més popular i que ha quedat més en la memòria col·lectiva no és pas la original de 1986, ja que la discogràfica de Gallardo (RCA) estava centrant més la promoció d’aquest artista en Amèrica Central i del Sud que no aquí, sinó la que van realitzar Casademunt i Bustamante molts anys després.

El 2003 Casademunt va decidir iniciar una carrera en solitari i aquell mateix any va llançar l’àlbum “Inquietudes”, amb 14 temes, entre els quals destacava “Jugándome la vida entera”, que va arribar als primers llocs de les llistes d’èxit espanyoles.

A partir d’aquell any va començar a presentar i participar en programes de televisió com “Els Lunnis” i “¡Mira quién baila!” de TVE-1 i a “Crónicas marcianas”, de Tele 5. Va presentar “Cantamanía” a TV3 i “Hoy por hoy”, juntament amb Nieves Herrero a TeleMadrid i ha actuat en sèries televisives com “La sopa boba”, d’Antena 3.

El conductor de “El dominical”, Marc Truco, ha explicat a l’espai “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot, que guarda un gran record de l’Alex. Ha afegit que en el programa l’anomenaven “Monti”, el sobrenom amb què era conegut per la família i amics. Truco ha recordat que Casademunt va entrar com a col·laborador a la secció dedicada a la unitat mòbil, en substitució de Ramon Bravo. L’Alex recorria, telèfon mòbil en mà amb la unitat mòbil, diversos punts de la localitat els diumenges a la tarda i un dels moments més recordats va ser quan va visitar el Centre Cívic Lluís Jover, al Barato, i mentre feia una connexió i entrevistava als avis i àvies, es va posar a ballar amb ells i elles. També va participar en una altra secció del programa “El dominical” dedicada a la interpretació de cançons en viu conduïda per Silvia, professora masnovina de música, on Marc Truco i els altres col·laboradors del programa -la Sílvia, la Iris i l’Alex- cantaven cada setmana una peça amb l’assessorament i els consells tècnics de la Sílvia. Algunes de les cançons que van cantar van ser “El verano ya llegó” de Megalo, “Bonely bonela” de Junior i “Bring a little loving” de Bravos.

Tot l’ equip de Vilassar Ràdio envia una forta abraçada a família i amics i amigues d’Alex Casademunt.