Guillem Campeny i Sara Sanante, guanyadors de la Burriac Atac 2019

Guillem Campeny, en categoria masculina, i Sara Sanante, en categoria femenina, han estat els brillants guanyadors de la mítica cursa de muntanya nocturna Burriac Atac. Aquest dissabte es va celebrar una edició més d’aquesta cita que va aplegar gairebé 600 corredors. Una prova dura de 19 km, amb mil metres de desnivell, que arrencava a la plaça de l’Ajuntament i acabava, com sempre, a la platja.

Així doncs, en categoria masculina, Guillem Campeny es va adjudicar el triomf amb un excel.lent temps d’una hora i 35 minuts. En segona posició va quedar Miquel Corbera, amb un temps d’una hora 40 minuts. El tercer calaix del podi va ser per a Carlos Cera que va aturar el crono en una hora i 43 minuts. El vencedor, Guillem Campany, va rebaixar força el temps del guanyador de la Burriac Atac de 2018 que va ser Anibal Fidalgo que ara fa un any va enregistrar 1 hora i 47 minuts per guanyar.

Pel que fa a la categoria femenina, el triomf final va ser per a Sara Sanante amb un temps de dues hores i dos minuts. Una marca excepcional ja que, a més va significar haver entrat en la posició 23 a la general. La segona noia en creuar la línia de meta va ser Carla Benedicto, dues hores i 10 minuts, mentre que el bronze va ser per Adriana Daza amb dues hores i 17 minuts. Cal assenyalar que Carla Benedicto repeteix com a subcampiona, tot i aquest 2019 ha necessitat cinc minuts menys que l’any passat. Un 2018 que en dones, recordem, la victòria va ser per a Ragna Debat, campiona del món de Trail, que va acabar segona a la general amb un temps de somni una hora i 52 minuts. Uns temps fantàstics ja que, per exemple, els darrers corredors que va arribar a la platja van aturar els cronòmetres fregant les quatre hores d’ esforç.

Pel que fa al recorregut de la Burriac Atac d’aquest 2019, ha estat pràcticament igual al l’anterior edició, i només es va fer un petit canvi degut a unes obres de tallafocs i neteja del parc. L’extensió és de 19’3 quilòmetres. I és que la màgia de la Burriac Atac es va tornar a deixar sentit aquest dissabte. I és que és la cursa nocturna de referència tot el país i l‘esdeveniment esportiu de l’any a Vilassar de Mar. Es tracta d’una cursa molt concorreguda cada any amb particularitats que la fan especial com sortir i acabar a zero metres sobre el nivell del mar però amb més de la meitat del seu recorregut per corriols de muntanya. El seu final a la sorra de la platja, de nit i amb la possibilitat d’un bany al mar li donen un caràcter molt particularl, més enllà de l’ambient que es crea formant part d’una corrua de corredors amb un llum frontal al cap pujant i baixant muntanyes i fent al cim del Castell de Burriac.

Abans de la Burriac Atac, i com ja és tradició, es va celebrar  la Marrec Atac adreçada a nois i noies de 0 a 14 anys en vàries categories, que va fer 500 metres.

Una part imprescindible d’aquest cursa, a part de l’organització formada per una vintena de persones, són les 300 persones voluntàries que es distribueixen en diferents parts del recorregut amb diferents tasques sempre d’ajuda als corredors i corredores. Lladó també ha mostrat el seu agraïment als consistoris de Vilassar de MarCabrera de Mar i Cabrils i a la Piscina Municipal de Vilassar de Mar pel seu suport i a tots els espònsors de cursa.