Giuseppe Verdi, protagonista del Taller d’Òpera de l’Aula d’Extensió Universitària

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar no només viu de les xerrades. De fet, i pel que fa a les novetats de cara a aquesta temporada, presenten els seus tallers monogràfics. Aquest dimecres arrenquen el dedicat al compositor Giuseppe Verdi. Enric Mayolas, tota una autoritat en la matèria, impartirà les quatre sessions que s’allargaran fins el 27 de febrer.

Aquest dimecres, doncs, a les sis de la tarda i a la Sala Galbany Enric Mayolas ens parlarà dels inicis del compositor italià. El taller se centrarà en les primeres òperes i, sobretot, s’explorarà Nabucco.

Nabucco va ser composta en un moment difícil per al compositor ja que feia molt poc que havien mort la seva dona i els seus dos fills petits. Es considera el primer èxit de Verdi, centrat en l’Antic Testament i la revolta dels esclaus hebreus.

El taller impartit per Mayolas seguirà el 6 de febrer amb els anys de maduresa i explorant les òperes Rigoletto, La Traviata i el Trovador; el també dimecres 20 de febrer amb la reunificació italiana s’analitzaran les obres Don Carlo i la Forza del Destino. Serà el dimecres 27 de febrer quan Aida, Otelo i Fasltaff tanquin el taller de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar consagrat a Giuseppe Verdi.

Les inscripcions al taller de l’Òpera es poden fer a l’Escola Nàutica o a la Sala Carrau coincidint amb les conferències. Els socis de l’entitat han de pagar 10 euros per a els quatre sessions; mentre que el públic en general haurà de pagar-ne 15 per al total del taller.