Gent per Vilassar de Mar no concorrerà a les properes eleccions municipals

 

No desapareixen, però premen el botó de pausa. El partit municipalista Gent per Vilassar de Mar ha anunciat que no es presentarà a les properes eleccions municipals. Els tres regidors d’aquesta formació, Joan Roca, Jordi Tapias i Núria Arasa no estaran en cap llista electoral el proper 28 de maig.

Els motius? El desgast de governar en minoria, l’assetjament a través de les xarxes socials i la no aprovació dels pressupostos han estat alguns dels motius esgrimits per decidir aquest punt i seguit.

Ens ho ha explicat Núria Arasa, regidora de Promoció de la Salut, Gent Gran, Família, Habitatge i Serveis Socials, en una entrevista realitzada aquest dimecres, a l’espai “Parlant de tot”.

Escolteu l’entrevista aquí:

Obrim el llibre d’història municipal a Vilassar de Mar.

L’any 2015, fruit d’una escissió a Convergència i Unió (CiU), neix Gent per Vilassar de Mar (GentxVdM).Un partit municipalista que entra a formar govern amb ERC. 4 anys després, a les eleccions de 2029, ja van concórrer amb coalició amb la formació republicana, fins ara.

Arasa explica que no estem davant de la desaparició de Gent per Vilassar de Mar. És una aturada, ha dit, per agafar aire.Una aturada, en definitiva, no un adeu. Ha subratllat continuaran treballant des del grup polític, però des de la segona línia.

Ha esgrimit alguns motius que ens poden donar la clau d’aquesta decisió de no ser a les urnes el proper 28 de maig. És dur, admet, governar en minoria.Un altre argument és l’abús que, segons ella, s’ha fet, de manera indiscriminada i poc respectuosa de les xarxes socials. Una persecució peti qui peti. No tot s’hi val, reflexiona Arasa. Ha explicat que les xarxes són una molt bona eina però que algunes vegades “s’utilitzen com no s’han d’utilitzar” i ha subratllat que a les xarxes hi ha hagut  “atacs a la institució, als treballadors i als  regidors”.Defensa, només faltaria, el dret a opinar, el dret a la crítica. Però Arasa no tolera la manca de respecte i ha recordat que darrere de la paraula “regidor” i “regidora” hi ha persones amb nom i cognoms i família.

Satisfeta, la trobem, de la gestió que ella, en tant que regidora de la Promoció de la Salut, va fer liderant la crisi de la SARS COV 2 a Vilassar de Mar. Ha estat una legislatura, la darrera, confessa Arasa, que ha durat 4 anys, “però sembla que hagin estat nou”.Lamenta que, per la situació sanitària del moment Covid 19, projectes de Gent per Vilassar de Mar no s’han pogut desplegar com caldria. També té una altra espina clavada. A Gent per Vilassar de Mar els va doldre i, molt, recorda, la no aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament. Un no als pressupostos sense propostes alternatives, segons ha dit.

Marxen tant ella com Joan Roca, regidor d’Espais Públics, Equipaments i Medi Ambient i Jordi Tapias, regidor d’ensenyament i Esports, amb un sentiment agredolç. Ha subratllat que les relacions amb ERC, soci de govern, han estat excel·lents i que ERC respecta la decisió de Gent per Vilassar de Mar.

Ha marxat donat les gràcies a totes les persones que han fet confiança a Gent per Vilassar de Mar

Consulteu el comunicat de premsa

(Redacció: Joan Escofet)