Gemma Puig, Mònica Usart i Àlex Santaló ens presenten “Atrapades en el temps”

“Atrapades en el temps” és un llibre, escrit a quatre mans per les meteoròlogues Gemma Puig (Televisió de Catalunya) i Mònica Usart (Rac 1) en el qual reivindiquen la figura de la Dona del temps realitzant una quinzena d’entrevistes  a dones estretament vinculades a aquest camp. Han passat, virtualment, és clar, pels nostres estudis en companyia del vilassarenc Àlex Santaló que ha realitzant les il·lustracions d’aquest llibre que promet ser un dels més venuts en aquest Sant Jordi.

A mesura que anaven escrivint pàgines, i realitzant entrevistes amb la Mònica Usart, van veure que hi havia material suficient per fer un segon llibre. Expliquen que ha estat fàcil treballar plegades en l’elaboració d’aquesta obra.

En definitiva, un “Atrapades en el temps” que vol reivindicar la figura femenina en una informació que, tradicionalment, ha estat dominada per… l’home del temps. Hi ha moltes dones que es dediquen a la meteorologia, en tots els seus camps, i aquest llibre també vol ser una crida a nenes i noies que s’hi vulguin dedicar.  De mica en mica, lentament, es va obrint per a moltes dones aquest horitzó i decideixen dedicar-se a la meteorologia.

La primera idea era fer una guia meteorològica, però el llibre era ben viu i va evolucionar cap al contingut definitiu.

 “Atrapades en el temps”  es va confeccionar durant el confinament. Trucades, videoconferències, correus electrònics…. era en plena pandèmia però el llibre, segons Gemma Puig, no se’n va ressentir pas perquè manté aquella calidesa pròpia de les entrevistes cara a cara.

El llibre de la Gemma Puig i de la Mònica Usart ha comptat amb la participació de l’il·lustrador vilassarenc Alex Santaló, que s’ha mostrat molt content d’haver pogut col·laborar en aquesta obra. Santaló ha explicat que havia participat també anteriorment en altres llibres de Mònica Usart.  Ha après moltes coses i s’ho passat molt bé.

Les il·lustracions de Santaló són, per a les autores, claus en aquest “Atrapades en el temps”, ja que quadren perfectament amb el que s’explica en els textos. “Atrapades en el temps”, sens dubte, un bon regal per aquest Sant Jordi que s’acosta.