Galia Dvorak: “Classificar-me pels meus quarts Jocs Olímpics m’ha provocat un gran alleugeriment”

La palista maresmenca Galia Dvorak s’ha classificat per als seus quarts Jocs Olímpics consecutius. La mataronina, d’origen ucraïnès, és setanta-setena del món i serà present a Tòquio 2020 després d’obtenir el bitllet pel seu rànquing mundial. Amb les maletes a punt, la catalana, farcida d’il·lusió, confia a fer els seus millors Jocs Olímpics per a una cita que arrencarà el 24 de juliol a la capital nipona.


Dvorak se sent feliç i amb moltíssima il·lusió amb el passaport per a Tòquio a la butxaca. La catalana ens explica com ha estat la classificació amb premi, un dolç premi, final. “Quan vaig veure que entrava per rànquing mundial, em va envair l’alegria. Quan ho va confirmar la federació internacional, vaig sentir alleugeriment”


I és que recorda que aquest cicle olímpic ha estat molt llarg, amb un estricte confinament mundial, que si va afectar tothom, imagina els esportistes que es jugaven quatre anys d’esforç i de lluita. Afortunadament, diu Dvorak, “he tingut, a diferència d’altres vegades el suport de molta gent al meu costat”.


I ara, a per la seva quarta cita olímpica consecutiva. I és que va debutar molt jove amb la selecció estatal  i porta a la mataronina molts i molts anys a l’elit.


Els Jocs Olímpics, després de no haver-se pogut fer l’any passat, es faran, segons el Comitè Olímpic Internacional, sí o sí. Dvorak ha explicat que  hi ha un cert moviment al Japó que no veu gens bé la celebració dels Jocs per la pandèmia, però el COI ha assegurat que es faran.


Amb ganes de viatjar i ser present a la capital nipona el proper 24 de juliol. Viatjaran, creu la catalana, “amb temps suficient per adaptar-se al canvi d’horari”; tot i que “no es podrà fer allò de marxar tants dies abans com hores de diferència hi ha entre Catalunya i el Japó”. “Un cop allà tindrem uns dies per entrenar abans no comenci la competició del tenis taula”.


La palista maresmenca  serà la representant de la nostra comarca als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Seguirem, des d’aquesta casa, Vilassar Ràdio, el tenis taula desitjant tots els èxits a la mataronina.