Flashmob i Mannequin Challenge per presentar Vilassar de Mar com a municipi cardioprotegit

Demà dissabte 1 d’abril, en el marc de la VI Setmana de la Salut, es presentarà a Vilassar de Mar el projecte per sensibilitzar la població de la importància de tenir a prop un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) i facilitar la informació necessària per a una ràpida intervenció.

Per presentar-ho d’una forma original, s’han preparat dues activitats al pati de l’escola Pérez Sala que requereixen de la participació ciutadana. La primera, a les 13 h, serà una flashmob, a ritme de la cançó Stayin’ Alive, dels Bee Gees, fent coincidir els moviments de reanimació cardiopulmonar amb la tornada de la cançó, i la segona, a les 18 h, fent un Mannequin Challenge de RCP, amb el repte que sigui el més gran de Catalunya i on s’espera la presència de les entitats del poble. La jornada festiva comptarà també amb una marató de sang (de 10 a 22 h), amb  l’objectiu d’assolir les 300 donacions, i diferents tallers adreçats als infants relacionats amb la donació de sang i els primers auxilis, a més d’un parc de vehicles d’emergència perquè els nens i nenes coneguin de prop el parc mòbil de Mossos, Policia Local, Bombers i Creu Roja.

En total Vilassar de Mar compta amb 14 desfibril·ladors dels quals sis s’han adquirit amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, un l’ha cedit l’empresa Neo Salut, dos interiors que estaven al camp municipal de futbol i al Club Nàutic −a través d’un acord amb l’Ajuntament− s’han col·locat a l’exterior, i la resta pertanyen als equipaments que els tenen, és a dir, Centre Cívic Lluís Jover, Piscina i CAP.

Consulta la programació de la setmana de la salut aquí