Fins l’11 de desembre es continuen recollint aportacions econòmiques pel Gran Recapte d’Aliments

Se’ns han encès totes les alarmes. El balanç del Gran Recapte dels Aliments d’enguany, que es va celebrar els passats 19 i 20 de novembre en la modalitat de donació de diners, no ha complert ni la meitat de les expectatives que es tenien. Concretament, un 40% menys. El Banc dels Aliments del Maresme recorda que fins a l’11 de desembre encara es recullen aportacions. Per dues vies, a través del web i per Bizum al 33596.

El portaveu del Gran Recapte al Maresme, Kiku Cosí, admet que la campanya d’aquest 2021 no ha estat gens bona. Posats a mirar el got mig ple, assegura que la solidaritat ha estat present, però molt menys que en l’edició anterior

El Gran Recapte dels Aliments, a Barcelona, atén directament 267.000 persones, al Maresme són 14.300 del Maresme.Cosí ha explicat que hi ha molta pobresa soterrada.

I és que un dels problemes de l’edició d’aquest Gran Recapte ha estat la manca de voluntaris i voluntàries. Per exemple, dels cinc supermercats previstos a Vilassar de Mar només en van poder nodrir tres. Cosí, però, assegura tenir molt bones impressions, de la tasca realitzada a l’Ametller i al  Condis del Mercat. El portaveu vol agrair, especialment, la feina, la dedicació, la voluntat dels treballadors d’aquestes dues grans superfícies vilassarenques en col·laborar amb el Gran Recapte.

Sens dubte, un dels problemes ha estat demanar diners i no aliments físics. L’any passat, explica Cusí, va funcionar per què la gent estava molt conscienciada per la pandèmia. Ara, creu que tothom volia tornar a donar aliments físics, omplint les banyeres dels  supermercats de menjar de primera necessitat, però les condicions sanitàries no ho permetien. Al maig  dissenyaven la campanya amb les restriccions que hi havia aleshores.

Al cap de l’any, el Banc dels Aliments entrega més de 20 milions de quilos de productes a les més de 260.000 persones a les quals ajuda. Una quarta part, és a dir, cinc milions de quilos surten del Gran Recapte que es fa a les acaballes del mes de novembre. Recorda, marca’t en vermell a l’agenda o al mòbil que pots col·laborar amb el Gran Recapte fins a l’11 de desembre.