Fins el divendres 28 abril, votacions obertes per escollir els projectes de l’Efecte Jove

Efecte Jove és el nom del projecte que la Regidoria de Joventut du a terme des de l’any passat amb l’alumnat de 1r de batxillerat dels dos instituts perquè s’impliquin amb el municipi. Del que es tracta és que els joves desenvolupin dos projectes vinculats amb allò que no els hi agrada del seu entorn i que poden contribuir a transformar, provocant un efecte en la societat, d’aquí el seu nom.
Des del mes de març, els propis joves han planificat a través de diverses sessions de treball, cinc propostes, tres l’institut Vilatzara i dos el Pere Ribot, que van sobre la necessitat d’expressar els sentiments i les emocions.

 

Fins al divendres 28 d’abril, les votacions estan obertes a tothom, i es poden fer des d’aquest link, on es descriuen les cinc propostes que els joves han treballat i que s’han de valorar amb cors: 5 cors és la màxima puntuació i 1 cor la mínima. Les propostes guanyadores, una per cada institut (amb un pressupost màxim de 2.500 € entre les dues propostes), es faran públiques el 2 de maig a través del web municipal www.vilassardemar.cat i es faran realitat al juliol.

 

 
Projectes institut Pere Ribot:
Obre els ulls: festival temàtic i gravació d’un curtmetratge per explicar com pot afectar a l’autoestima dels joves els cànons de bellesa i les malalties mentals.
Siguem Landamà!: festival de música on tots els joves puguin expressar la seva opinió sobre el bullying, el maltractament de gènere i l’homofòbia.

 
Projectes institut Vilatzara:
Valora lo que tienes antes de perderlo: creació d’un curtmetratge i un espai on la gent pugui explicar les seves experiències al voltant del títol de la proposta: valorar el que tenim abans de perdre-ho.
Sense nom: jornades per exposar obres relacionades amb les emocions i malalties com la depressió o l’ansietat. També proposen fer pintura en viu perquè la gent pugui expressar en un mural els seus sentiments.
Incomprendidos: fer una instal•lació artística on tothom pugui expressar-se i explicar els seus problemes, a més d’unes jornades esportives amb globus d’aigua.