Fins el 29 de setembre, Setmana de la Gent Gran

Vilassar de Mar està celebrant la Setmana de la Gent Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Habitatge, Gent Gran i Promoció de la Salut. El programa d’activitats inclou propostes per gaudir, ballar, cuinar o compartir. En el transcurs d’aquesta setmana, els avis i àvies mostren el que han après en el curs anterior en el marc de les activitats formatives i d’aprenentatge organitzades per l’esmentada regidoria. Cal recordar que Vilassar Ràdio emetrà divendres a partir de les 10 del matí una edició especial de “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot, des de la unitat mòbil, que estarà ubicada a la plaça de l’Ajuntament. El magazine inclourà “Els nostres avis”, presentat per Joana Hernández.

El programa d’activitats de la Setmana de la Gent Gran, que arriba a la seva vintiuena edició, va arrencar, dissabte 21 de setembre, a la tarda, amb una gran festa al Centre Civic del Passeig amb actuació musical i cremat per a tothom. Una hora després a l’Ateneu, els alumnes del taller anomenat Això serà cosir i cantar van ensenyar tot el que han après durant el curs i van oferir actuacions musicals en play-back. El passat diumenge 22 de setembre es va realitzar missa solemne a la Parròquia de Sant Joan amb la participació del cor parroquial.

Aquest passat dilluns 23 de setembre es va realitzar festa a la Residència Vida als Anys, amb actuació musical per part dels Amics de la Guitarra de Premià de Mar i a la tarda es va projectar el musical Moments estel·lars de l’òpera a la Sala Carrau.

Aquest dimarts 24 de setembre des de 2/4 de 12 del migdia festa al casal de Curació i, a partir de les 5, la plaça del Círcol, campionat de petanca.

La tradicional caminada se celebra aquest dimecres 25 de setembre i ,qui ho vulgui, pot portar els seus pals nòrdics. El punt de sortida és a dos quarts de 10 del matí a l’espai cultural Can Bisa. Més tard a les 11, festa al Centre Cívic Lluís Jover amb taller de mandales i treballs manuals. A més, es podran contemplar tots els treballs que s’han realitzat en una petita exposició. També a la mateixa hora, els amics i les amigues de l’Arxiu Municipal celebren la seva habitual trobada en la qual es passen fotografies del segle XX de Vilassar de Mar i es demana a la Gent Gran de la nostra localitat que ajudi a identificar persones, cases, paisatges… A les cinc de la tarda, nova tongada del Campionat de Petanca, també a la plaça del Círcol.

Pel que fa al dijous 26 de setembre, a les 10 del matí, campionat de canastón al Centre Cívic del Passeig. A les 4 de la tarda, i al mateix escenari, campionat d’escacs i domino. Mitja hora després, a dos quarts de cinc de la tarda, Festa a la Casa Pairal amb berenar i actuació musical. Per tancar el dijous, a les sis de la tarda, xerrada amb el títol No et jubilis de la Sexualitat a càrrec de la psicòloga Marina Castro, a la Sala Maria Roser Carrau.

El divendres 27 de setembre el magazine matinal “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, que es troba en la seva dotzena temporada i que podueix, presenta i dirigeix Jaume Cabot, s’emetrà, en directe a partir de les 10 del matí, des de la plaça de l’Ajuntament. A partir de les 12, al mateix escenari, tindrà lloc el tradicional concurs de Truites que arriba a la seva 12ena edició. Hi haurà quatre premis sucosos, un dels quals per a la truita més original. Com sempre, amb petita degustació final. A les 5 de la tarda, festa a la Residència Front Blau amb berenar.

Pel que fa al dissabte 28 de setembre començarà amb el lliurament de premis, a partir de les 12 al Centre Civic del Passeig, dels campionats de petanca, canastón, escacs i dòmino que s’han vingut celebrant durant tota la Setmana. El punt i final el posarà el sopar i ball, a partir de les 8 del vespre, a l’escola Pérez Sala. Sopar amb entremès, tall rodó rostit, púding de flam a un preu de 5 euros. Els Grillones Band posaran la música a la nit.

El diumenge 29 de setembre, se celebrarà un classe oberta de ball en línia a la plaça Picasso a dos quarts de 12 del matí ui a les sis de la tarda, concert tribut a Abba a l’Ateneu.