Fins el 13 de febrer es poden inscriure les comparses per a la Rua de Carnaval

Fins el dijous 13 de febrer, hi ha temps per tal que totes les comparses que ho vulguin s’inscriguin al registre de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. D’aquesta manera, podran desfilar pels carrers del nostre municipi i optar a guanyar el concurs de disfresses que repartirà suculents premis. La rua serà el proper 22 de febrer i el fi de festa se celebrarà a la plaça Tarradellas. El Carnaval de Vilassar de Mar s’ha convertit, en els darrers anys, en un dels més multitudinaris del Maresme.

Recorregut de la Rua

La rua sortirà a dos quarts de set de la tarda del dissabte 22 de febrer. Transcorrerà per Sant Artur, d’on sortirà la comitiva, Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo i Mestral per acabar a la plaça Tarradellas. Allà cada comparsa farà una exhibició de dos minuts com a màxim. A la plaça hi haurà foodtracks, lavabos i calefacció per amenitzar la festa.

Inscripcions

  • Les comparses, que han de tenir un mínim de 10 persones, s’han de registrar, via electrònica, fins el 13 de febrer. La documentació a presentar és una declaració jurada en la qual s’indiqui que s’està al corrent de les obligacions tributàries i amb la seguretat social, un formulari, que trobareu aquí amb el nom de la comparsa i el número de persones que la formen. També caldrà informar de si es desfilarà amb vehicle o no i el nom del candidat o candidata a reina. Si és que es presenta.
  • També s’ha d’adjuntar una gravació de dos minuts amb música, com a màxim, per posar durant l’exhibició. En format mp3. Cal enviar-la al correu electrònic vinesqj@vilassardemar.cat, també abans del 13 de febrer.
  • Pel que fa a les dimensions de les carrosses, cal saber que els vehicles han de tenir un màxim de 4,5 metres de llarg, per 2,5 d’ample i 3,5 d’alçada.

Premis i jurat

I, un cop complimentat, a passar-ho bé. El jurat premiarà l’originalitat, el vestuari, la coreografia i la simpatia. El veredicte es farà públic, sobre les 11 de la nit, a la Plaça Tarradellas.

  • Es concediran importants premis de 700, 600, 500, 400 i 300 euros a les cinc primeres comparses. Un premi Toni Linares a la millor carrossa que consistirà en una escultura i un premi en metàl·lic de 700 euros, un guardó de 200 a la millor reina i una distinció a la simpatia, que s’atorga per votació popular, a través de l’app gratuïta de Vilassar de Mar.
  • Aquest guardó sortirà, doncs, del recompte dels vots emesos pel públic assistent. Cada rua portarà un número identificador i un codi per permetre l’emissió del vot via QR i es podrà votar a través del telèfon mòbil, internet i qualsevol enginy electrònic que ho permeti. Valdran, només, els vots emesos entre l’inici i el final de la rua.

Bonificació de 200 euros

També es important saber que l’Ajuntament de Vilassar de Mar fa una ajuda de 200 euros per comparsa, a cobrar en acabar el Carnaval, sempre i quan hagin realitzat i completat tot el recorregut. Uns diners a invertir en la compra o lloguer d’un equip de so que s’haurà de justificar i acreditar convenientment. Si la comparsa ja disposa de l’equip de so, podran destinar l’ajuda a altres finalitats que també hauran d’acreditar amb les factures corresponents.

I si plou?

En cas de mal temps, l’Ajuntament informarà els representants de les comparses, a partir de les tres de la tarda del dissabte 22, per decidir si la rua es postposa al diumenge 23 si les condicions metereològiques ho requereixen.